Melanie Griffith lesz a bécsi operabál sztárvendége

Melanie Griffith Golden Globe-díjas amerikai színésznő lesz az idei bécsi operabál díszvendége, Richard Lugner szervező fizetett kísérője.

Egy korábbi lapértesülés nyomán az terjedt el, hogy Jane Fonda lesz a bécsi báli szezon február 8-i csúcspontjának sztárvendége, Lugner, a 85 éves építési vállalkozó azonban azt mondta, „sosem hívna meg nyolcvanéveseket” a bálra, mert nem várható el egy 80 éves nőtől, hogy elviselje egy ilyen rendezvény tumultusát. Melanie Griffith 60 éves. A tavalyi sztárvendég az akkor 71 éves Goldie Hawn volt.
A 62. bécsi operabálra ismét mintegy 5000 embert várnak a bécsi operaház, a Staatsoper részleges felújításon átesett épületébe, amelyet a Figaro házassága című opera jegyében öltöztetnek virágdíszbe. Jelen lesz Sebastian Kurz, az új kancellár is.

A megnyitón főleg francia zenét játszik az operaház zenekara

A megnyitón főleg francia zenét játszik az operaház zenekara, szólót énekel Daniela Fray osztrák koloratúrszoprán és Pavol Breslik szlovák tenor. Újult erővel lesz jelen az operaház balettkara, amely legutóbb alig néhány táncost tudott felvonultatni sérülések és szülési szabadságok miatt.
Az első bálozóinak tiaráját idén a Dolce & Gabbana tervezte. A 702 kristály díszítette fejdísz ugyancsak a Figaro házassága című operát idézi meg, a prototípust karitatív célra elárverezik a bálon.
Az osztrák társasági élet csúcseseményét tavaly másfél millióan követték élőben a köztévében.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei