Megvan a hetedik!

Hétfőn mutatják be Corvus-Kora Róbert új panorámaképét

Elkészült hetedik panorámaképével Corvus-Kora Róbert. A Golgota című mű leleplezése húsvéthétfőn a Békés megyei Lőkösháza művelődési házában lesz.

Corvus-Kora Róbert elmondta, hogy a 4,5 méterszer 9 méteres képet hagyományos technikával, lenvászon alapra felvitt olajfestékkel festette. A Golgota című kép azt a pillanatot ábrázolja, amikor Jézust keresztre feszítik, és épp kileheli a lelkét. Mint a művész kiemelte, alapos kutatómunka előzte meg a festést, többször elolvasta János és Lukács evangéliumát, amelyek a legalaposabban szólnak Jézus kínhaláláról. Járt Jeruzsálemben is a Gecsemáné-kertben és a Via Dolorosán. Corvus-Kora Róbert elárulta, hogy a hét panorámakép közül ezt készítette el a legnehezebben, Jézus alakját többször újrafestette.

Corvus-Kora Róbert alkotása az ifjú Hunyadi Mátyás Budára érkezéséről, melynek címe a Királyválasztás Fotó: MTI/Lehoczky Péter

Az alkotó korábban hat nagyméretű panorámaképet festett már. 1996-ban készült el a Honfoglaló magyarok, 2000-ben az István megkoronázása, 2008-ban a Királyválasztás, 2011-ben a Holokauszt, 2013-ban a Periklész kora, két évre rá pedig az Imperium Romanum. 2020-ra, a trianoni békeszerződés 100. évfordulójára Trianonról készítené nyolcadik panorámaképét, amely azonban nem politikai jellegű festmény lenne. 2023-ra Attila legendájával foglalkozna, a tizedik és egyben utolsó panorámafestménye pedig a jövő generációnak szólna, az erőszak, a korrupció ellen emelné fel hangját.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei