Megújult a kőlyuki fahíd

A Tripammer-fa – Meleg-mányi-völgy – Nagy-Mély-völgy háromszög kiemelten fontos, természetjárás szempontjából frekventált területnek számít, közkedvelt a baranyai turisták körében, ám a távolabbról érkezők is az elsők között keresik fel, hisz csodálatos természeti értékeket, szépségeket kínál.

A Kőlyuki-barlang közelében található hídon országos jelentőségű turistaútvonalak is áthaladnak (Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kék Túra, Dél-dunántúli Piros Túra), a fahíd azonban a ráboruló fáktól több alkalommal is megsérült, emellett az időjárás okozta elhasználódás következtében balesetveszélyes állapotba került.

2018 júniusában ezért a Mecsekerdő Zrt. Árpádtetői Erdészete a hidat teljes hosszában megújította. A stabil alépítményen a járófelület és a korlátok – a folyamatos áthaladás biztosítása mellett – szakaszosan lettek kicserélve.

A tölgyfából újjáépült híd ismét biztonságos és környezetéhez méltó módon várja a kirándulókat és az erdei vándortáborok csoportjait.

A Mecsekerdő Zrt. állami erdőgazdálkodóként a közjóléti infrastruktúra – kiránduló- és pihenőhelyek, kilátók, tanösvények, erdei vasút, erdészeti erdei iskolák – létesítésével és fenntartásával igyekszik megteremteni a kulturált erdei kikapcsolódás és ismeretszerzés lehetőségeit. Ezt a feladatot saját erőforrásaiból és többek között a Mecsek Egyesület és a Természetjáró Szövetség támogatójaként is igyekszik ellátni.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei