Megnyílt az olasz gasztronómia Disneylandje

Az „olasz gasztronómia Disneylandje” nyílt meg Bolognában, nem kisebb célkitűzéssel, mint hogy idővel a római Colosseuméhoz hasonló látogatószámot produkáljon.

A FICO Eataly World egy korábbi nagybani piac helyén nyitotta meg a kapuit. A 100 ezer négyzetméteren elterülő gasztroparkban több mint 45 étterem, bár és kávézó, 200 élőállat, egy fedett piac, egy konferenciaközpont, egy színház és mozi várja a látogatókat.
A „világ legnagyobb agrár élelmiszer-ipari parkjaként” beharangozott FICO Eataly World ötletgazdája Oscar Farinetti, egy vállalkozó, akinek Eataly nevű luxusétteremlánca ma már Németországban, az Egyesült Államokban, Katarban és Japánban is megvetette a lábát.

A belépés ingyenes, de a programokért fizetni kell

A park látogatói megkóstolhatják és megvásárolhatják a különböző olasz ételeket, főzőkurzusokon vehetnek részt, megismerkedhetnek az élelmiszer-gazdálkodással kapcsolatos fogalmakkal és a sörfőzés kulisszatitkaival. A belépés ingyenes, de a programokért fizetni kell.
A park célja, hogy évente hatmillió látogatót – ezen belül legkevesebb kétmillió külföldi turistát – vonzzon, ami meglehetősen ambiciózus célkitűzésnek számít, tekintve, hogy a Colosseum és a Forum Romanum, Olaszország legnépszerűbb turistalátványosságai 6,4 millió látogatót vonzanak évente.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei