Megkóstolni Ausztriát

Három napon át az osztrák tartományok legfinomabb specialitásaiban tobzódhat, aki 2019. május 10–12. között ellátogat Bécsbe a Genuss-Festivalra. Fadézsában érlelt fehér szalonna, champagne-rozskenyér, szőlőhegyi barackmousse, bécsi kézműves sörök és minden, mi szem-szájnak ingere.

Turistáknak, családoknak, ínyenceknek és szakértőknek egyaránt szól a bécsi ínyencfesztivál (Genuss-Festival), amelyet 12. alkalommal rendez meg a Kuratorium Kulinarisches Erbe Österreich és a Stadt Wien Marketing.

Az Ausztria kulináris kínálatát felvonultató háromnapos rendezvényen összesen 190 manufaktúra és osztrák termelő mutatkozik be a bécsi Stadtparkban. Az elegáns sátraknál és rusztikus standoknál olyan finomságok várják az érdeklődőket, mint a fadézsában érlelt fehér szalonna az Innviertelből, a champagne-rozsból készült kenyér a Waldviertelből, a pinzgaui magashegyi legelőkről származó fűszernövényes sajt vagy a stájer szőlőhegyi barackmousse. De nem csak az étel-, de az italfronton is hasonló különlegességek várják azokat, akik meg akarják kóstolni Ausztriát: bécsi kézműves sörök, pezsgők vagy a tiroli tarlórépából készült pálinka, a Wildschönauer Krautinger.

Az ínyencfesztivál keretében külön díjjal jutalmazzák azokat a kiállítókat, akik nemcsak beszélnek a fenntarthatóságról, hanem aktívan tesznek is érte, és odafigyelnek arra, milyen hatással van a termelői tevékenységük a környezetre.