Május 31-ig válthatók be a rezsiutalványok

A nyugdíjasok eddig 20,5 milliárd forint értékben váltották be a rezsiutalványokat, azaz a teljes támogatás összegének 92 százalékát használták már fel.

A kormány 2020. május 31-ig meghosszabbította a rezsiutalványok felhasználási határidejét. A döntésről a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter közleményben adott tájékoztatást. A két hónappal meghosszabbított határidőre felkészülnek az érintett állami szolgáltató társaságok, a Magyar Posta és a Nemzeti Közművek.

A kormány 2019-ben megbecsülése jeleként nyújtotta a 9 ezer forintos rezsiutalványt a nyugdíjasoknak, amit a gazdaság jó teljesítménye tett lehetővé. A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni: postai csekk befizetéséhez vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet átadni. Tízből kilenc utalványt a Magyar Postán, míg a fennmaradó részt közvetlenül a szolgáltatóknál váltották be.

A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget továbbra is csak készpénzzel lehet kiegészíteni, bankkártyával nem. Az utalvány készpénzre nem váltható.

A rezsiutalványokról érdeklődni a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei