A majmok legyőzték Pókembert

A majmok legyőzték Pókembert a hétvégén az észak-amerikai mozikban: A majmok bolygója: Háború című filmre 56,5 millió dollárért (15 milliárd forintért) váltott jegyet a közönség, s ezzel a kasszasikerlista éléről leszorította a múlt héten debütált Pókember: Hazatérés című produkciót. A Pókember új részére péntektől vasárnapig 45,2 millió dollárért (12 milliárd forintért) vettek jegyet a nézők Amerikában és Kanadában, ezzel a második helyre került a hétvégi bevételi listán.

A majmok bolygója: Háború 150 millió dolláros költségvetésből készült. A filmet július 13-tól a magyar mozik is vetítik.

A majmok bolygója: Háborút Matt Reeves rendezte, aki az előző, A majmok bolygója: Forradalom című részt is jegyezte. A 2014-ben megjelent epizód premierhétvégéjén ugyanakkor jóval többet keresett: 72,6 millió dollárt (19,5 milliárd forintot). Az új rész főszerepeit Andy Serkis, Woody Harrelson és Steve Zahn alakítják.

Részlet a filmből, jobbra Woody Harrelson, az emberek katonai vezetőjét, az Ezredest alakító színész

A produkcióban a majmok vezetője, Caesar (Serkis) mindent elkövet, hogy faja felemelkedjen, de közben legnagyobb ellenségével, az emberek hadseregét vezető Ezredessel (Harrelson) is meg kell küzdenie.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei