Magyarországon is nyit elektromos töltőállomást az OMV

Ausztria mellett Magyarországon, a Cseh Köztársaságban és Szlovéniában is felszereli elektromosautó-töltőállomásokkal egyes benzinkútjait az osztrák OMV-konszern. 

Az OMV benzinkútjait a BMW, a Daimler, a Ford és a Volkswagen autógyár közös vállalata, az Ionity szereli fel elektromos gyorstöltő-állomásokkal. Az első ilyen állomás üzembe helyezése a jövő év első felében várható.
Az Ionity 2020-ig négyszáz töltőállomást tervez létesíteni szerte Európában benzinkút-hálózatokkal és autópálya-pihenőhelyek üzemeltetőivel létesített partneri viszony keretében. Németországban például a Tank & Rast pihenőhely üzemeltetővel, Észak-Európában pedig a Cercle K kiskereskedelmi lánccal működik együtt az Ionity a töltőállomások létesítésében.
Az OMV a kelet- és közép-európai fő közlekedési utak mentén autópályákon és városközpontokban tervez elektromos töltőállomásokat létesíteni benzinkútjainál. Minden benzinkúton legalább két vagy három 350 kilowatt teljesítményű elektromos gyorstöltő-állomást helyeznek majd el.
Az OMV kétezer benzinkutat üzemeltet tíz országban, ebből 420-at Ausztriában.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei