Magyar embernek magyar grill

A fogyasztók a grillezéshez is egyre inkább a magyar terméket részesítik előnyben – mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszer-ipari igazgatója az M1 aktuális csatornán. Kijelentette, Magyarországon a grillezés egyre népszerűbb, a gyártók ehhez igazodva igyekeznek a tudatosabb fogyasztói igényeknek megfelelő, egészségtudatosságot tükröző feldolgozott termékekkel megjelenni a piacon. Az agrárkamara igazgatója felhívta a figyelmet, hogy magas hőmérsékletnél érdemes figyelni arra, hogy a rácsra akkor tegyék rá a grillezendő terméket, ha a parázs már fehér, ilyenkor a füst nem nyomja el a fűszerezést, és egészségesebb az étel. A grillezésnél a sertés- és baromfihúsok mellett egyre népszerűbb a marhahús, illetve a sajt és a hal is.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei