Mága Jennifer a Budapest-dal 2019 nyertese

Mága Jennifer feat Burai – Bennünk a győztes című szerzeménye lett 2019-ben Budapest dala. A Fővárosi Önkormányzat felhívásra az idén már csaknem száz pályázat érkezett, a zsűri szerint is elképesztően erős volt a mezőny, de végül ők találták el leginkább azt a hangot, amire a szakmai zsűri, a közönség és a főváros várt.

 

Mága Jennifer feat Burai

Telt házas gálával és óriási érdeklődéstől övezve zárult a Fővárosi Önkormányzat második alkalommal meghirdetett Budapest-dal-pályázata. Idén Budapest Európa sportfővárosa, ezért elsősorban sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalokat vártak a szervezők a versenybe. Csaknem százan jelentkeztek a felhívásra és gondolták úgy, hogy szeretnék elnyerni ezt a címet. A főváros hat ismert előadót külön felkért a részvételre, a pályázóknak nemcsak egymással, hanem velük is kellett versenyezniük.

Tóth Gabi & Majka

A szakmai zsűri már az előválogatás után is jelezte, hogy nagyon erős a mezőny és az eredetileg tervezett öt helyett nyolc dalt javasoltak a nagyközönség szavazására. A határidőig több mint százezren adták le voksukat, hogy valóban olyan dala legyen Budapestnek, ami – idén ráadásul a sport szellemében – a legszerethetőbb. A díjakat április 26-án adták át a Thália Színházban.

Mága Jennifer feat Burai – Bennünk a győztes című szerzeménye lett az abszolút győztes, vagyis a zsűri és a több mint százezer voksoló is őket találta a legalkalmasabbnak arra, hogy egy évig a Budapest-dal 2019 címet viseljék. A közönség szívét Tóth Gabi & Majka – Mi éltünk című dala nyerte el, ők lettek a Közönségdíj nyertesei. Idén Budapest a Fiatal Tehetségekért díjat is hirdetett a főváros, ennek nyertese pedig az OliverFromEarth – A világ az enyém című dala lett.

A fődíjas és a közönség kedvence az elismerés mellett egymillió forintot kap a fővárostól, illetve mind a 13 döntőbe jutó közös albumon kap lehetőséget arra, hogy minél szélesebb körben váljon ismertté a szerzeményük.

Fotók: Sensation Event & Congress Kft.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei