Állatmustrával vár a Körös–Maros Nemzeti Park

A Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság augusztusban is erdei programokkal várja az érdeklődőket. Folytatódik az állatmustra a Körösvölgyi Állatparkban, melynek segítségével betekintést nyerhetünk a rókák és a vaddisznók mindennapjaival, de madárgyűrűzésen, dunavirágrajzáson is részt vehetünk. 

Augusztus 19-én 11 órától az állatparki Ki kicsoda? (azaz a Szünidei állatmustra) következő állomása a nyestkutya kifutója lesz. Talán nem köztudott, hogy ez az egyetlen kutyafaj, amely nem ugat, hanem vonyító hangot ad ki, ezenkívül még sok más érdekességet is megtudhatnak róla mindazok, akik velünk tartanak a látványetetésen.

Augusztus 20-án rendkívüli nyitvatartással várják a vendégeket a Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontjaiban. A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark 9–18  óráig, a dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont 9–17 óráig lesz nyitva.

Augusztus 25-én, szombaton délután 15–21 óra között „A kastély és kertjének lakói” címmel nyárbúcsúztató programra várják az érdeklődőket Szarvasra, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba, ahol megelevenedik a Csáky-kastély múltja és bemutatkozik kertjének varázslatos élővilága. Múltidézés, szabadtéri vetítés, állatismertetők, látványetetések, mentett állat szabadon engedése is szerepel a programban.

Augusztus 25–26-án (szombaton 15 órától vasárnap 12 óráig) „Egyéjszakás kaland a Nagyerdőn” címmel hagyományos nyárbúcsúztató sátorozás madárgyűrűzéssel a Nagyerdő tisztásán. EZ A madarász- és fotóscsoportok nyári programja, melybe minden érdeklődő bekapcsolódhat. Találkozási hely: Szabadkígyós, sportpálya parkolója. Programdíj: 500 Ft. Részletes információk és bejelentkezés Boldog Gusztáv természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a (06-30) 475-1777-es telefonszámon.

Augusztus 26-án, vasárnap 11 órától a Körösvölgyi Állatparkban a Szünidei állatmustrák befejező állomásához érkezünk. Ezen a napon egy látványetetéssel egybekötött félórás ismeretterjesztő előadás keretében a hollóval ismerkedhetnek meg közelebbről.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei