Londoni merénylet – birminghami rajtaütés

Rendőrségi rajtaütés volt Birminghamben a szerdai londoni merénylet után indított nyomozás keretében éjszaka, több embert őrizetbe vettek – közölték csütörtökön meg nem nevezett források a Sky News hírtévé szerint. A hatóság egy időre lezárta az észak-angliai város több utcáját Egbaston kerületben. A rajtaütés célpontja egy lakóház volt a Hagley Roadon.

A brit rendőrség tájékoztatása szerint hat helyen hajtottak végre rajtaütést és hét embert vettek őrizetbe a szerdai londoni merényletet követően. A rajtaütéseket, házkutatásokat az észak-angliai Birminghamben és az ország más részein hajtották végre. A rendőrség nem tud arról, hogy a lakosságot újabb azonnali támadás fenyegetné. A londoni merénylő egyedül hajtotta végre a tettét, az illetőt „a nemzetközi terrorizmus ihlette”.

A merénylő életét a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni Fotó: MTI/AP/Stefan Rousseau

A sajtóhírek szerint a merénylő Birminghamben bérelte az autót, amellyel Londonban a járókelők közé gázolt. A támadóval együtt ötre emelkedett a szerda délutáni londoni merénylet halálos áldozatainak száma. A terroristán és a halálra szúrt rendőrön kívül három civil halt meg – jelentette be a brit rendőrség. Mark Rowley, a brit terrorelhárítás vezetője arról is beszámolt, hogy a sebesültek száma összesen negyven, akik közül 29 embert ápolnak kórházban, és közülük hétnek válságos az állapota. Az áldozatok különböző állampolgárságúak.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei