November 9-én ismét Libadalom lesz Etyeken a Gasztrosétányon. Ínycsiklandó libás ételek, újbor, forró italok és a rendkívül népszerű libafuttatás várja az éhes, szomjas és kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket.
A rendezvény rajongóinak már ismerős lehet a szlogennek választott közmondás: „Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.” Etyeken ez a veszély keveseket fenyeget, érdemes tehát csatlakozni hozzájuk és végigkóstolni a kínálatot. Lesz libaleves lúdgégetésztával, sült liba- és kacsacomb, libamájpástétom és Márton-napi diós kifli is, hogy csak pár ínyencséget említsünk.
Természetesen ezúttal is megrendezik a libafuttatást, amelyre a helyszínen lehet nevezni saját „tuninglibával” vagy a szervezők által hitelesített szérialibával. A feladat, hogy tollas barátunkat végig kell terelni a szőlőtőkék határolta Etyekringen.
Etyek kirándulásra is nagyon alkalmas, amelyhez e-bike-ot is bérelhetünk, hogy azon barangolhassuk be Etyek varázslatos tájait.
A Libadalom pincéinek programja és kínálata:
- Gingalló Csokoládéműhely
- Nyitott műhely forró csokival 12–18 óráig
- Különleges kézműves csokoládék és bonbonok
- 00 és 16.30 óra: csokikészítő bemutató kóstolóval
- Aubergine Pince
- Sütőtökkrémleves, tépett libaszendvics és zsírjában sült mennyei libamáj
- Barbecue oldalas és csirkecomb a smokerből amerikai káposztasalátával
- Desszert Pince
- Frissen sült Márton-napi diós kifli
- Szilvalekváros rácsos pite és vörösboros csokitorta
- Milán Pince – Zalán Faház
- Falusi libaleves lúdgégetésztával
- Kemencében sült sólet füstölt libacombbal
- Sült liba- és kacsacomb pezsgős káposztával
- Forralt bor, házi limonádék és sütemények
- Erdélyi Ízek Udvara
- Libahúsos csorba és libasült részeges káposztával
- Libatepertős pástétom kakukkfűvel és faszenes miccs
- Tarpa pálinkák és a Sobol Pincészet borai
- Árpás Laci sonkamester pincéje
- 2 évig érlelt, pácolt, szárított sonkakülönlegességek
- Délvidéki ízek: töltött libanyak, ropogós libacomb, lila káposzta és hagymás tört burgonya
- Halmi Pince
- Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására
- Hangolódás a közelgő téli estékre: csipkebogyótea, szörp és lekvár
- Château, Újhegy
- Libakocsonya és Újházi libaleves lúdgégetésztával
- Sous vide libacomb almás-pezsgős lila káposztával
- Tépett libamelles hamburger rukkolával, pirított májjal
- Kácsor „Kíra” Pince
- Újbor-kóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
- Sült libacomb, libatepertő-krémes kenyér és házi sütemények
- Alma-, körte- és dióvásár
- Tátrai Pincészet
- A pincészet borainak kóstolója és vására
- Rezeda Terasz
- Libabecsinált és fokhagymakrémleves sajtos krutonnal
- Libamájpástétom borzselével és Márton-napi libás rétes borsodóval
- Füstölt libamellel tálalt ludaskása
- Konfitált libacomb rösztiburgonyával, mézes sült almával
- Sütőtökös burgonyatócsni sajttal és tejföllel
- EtyekVin
- Libaleves és libatepertő-krémes kenyér lila hagymával
- Grillételek, forralt bor és meleg italok
- Kézműveskedés gyerekeknek és felnőtteknek
- Debreczeni Pince: Debreczeni–Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
- 12–16 óra: Harmonikazene
- Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására, újborkóstoló, forralt bor
- Libaaprólék-leves és libahúsos palacsintatekercs