Libadalom Etyeken

November 9-én ismét Libadalom lesz Etyeken a Gasztrosétányon. Ínycsiklandó libás ételek, újbor, forró italok és a rendkívül népszerű libafuttatás várja az éhes, szomjas és kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket.

A rendezvény rajongóinak már ismerős lehet a szlogennek választott közmondás: „Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.” Etyeken ez a veszély keveseket fenyeget, érdemes tehát csatlakozni hozzájuk és végigkóstolni a kínálatot. Lesz libaleves lúdgégetésztával, sült liba- és kacsacomb, libamájpástétom és Márton-napi diós kifli is, hogy csak pár ínyencséget említsünk.

Természetesen ezúttal is megrendezik a libafuttatást, amelyre a helyszínen lehet nevezni saját „tuninglibával” vagy a szervezők által hitelesített szérialibával. A feladat, hogy tollas barátunkat végig kell terelni a szőlőtőkék határolta Etyekringen.

Etyek kirándulásra is nagyon alkalmas, amelyhez e-bike-ot is bérelhetünk, hogy azon barangolhassuk be Etyek varázslatos tájait.

 

A Libadalom pincéinek programja és kínálata:

  1. Gingalló Csokoládéműhely
  • Nyitott műhely forró csokival 12–18 óráig
  • Különleges kézműves csokoládék és bonbonok
  • 00 és 16.30 óra: csokikészítő bemutató kóstolóval
  1. Aubergine Pince
  • Sütőtökkrémleves, tépett libaszendvics és zsírjában sült mennyei libamáj
  • Barbecue oldalas és csirkecomb a smokerből amerikai káposztasalátával
  1. Desszert Pince
  • Frissen sült Márton-napi diós kifli
  • Szilvalekváros rácsos pite és vörösboros csokitorta
  1. Milán Pince – Zalán Faház
  • Falusi libaleves lúdgégetésztával
  • Kemencében sült sólet füstölt libacombbal
  • Sült liba- és kacsacomb pezsgős káposztával
  • Forralt bor, házi limonádék és sütemények
  1. Erdélyi Ízek Udvara
  • Libahúsos csorba és libasült részeges káposztával
  • Libatepertős pástétom kakukkfűvel és faszenes miccs
  • Tarpa pálinkák és a Sobol Pincészet borai
  1. Árpás Laci sonkamester pincéje
  • 2 évig érlelt, pácolt, szárított sonkakülönlegességek
  • Délvidéki ízek: töltött libanyak, ropogós libacomb, lila káposzta és hagymás tört burgonya
  1. Halmi Pince
  • Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására
  • Hangolódás a közelgő téli estékre: csipkebogyótea, szörp és lekvár
  1. Château, Újhegy
  • Libakocsonya és Újházi libaleves lúdgégetésztával
  • Sous vide libacomb almás-pezsgős lila káposztával
  • Tépett libamelles hamburger rukkolával, pirított májjal
  1. Kácsor „Kíra” Pince
  • Újbor-kóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
  • Sült libacomb, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények
  • Alma-, körte- és dióvásár
  1. Tátrai Pincészet
  • A pincészet borainak kóstolója és vására
  1. Rezeda Terasz
  • Libabecsinált és fokhagymakrémleves sajtos krutonnal
  • Libamájpástétom borzselével és Márton-napi libás rétes borsodóval
  • Füstölt libamellel tálalt ludaskása
  • Konfitált libacomb rösztiburgonyával, mézes sült almával
  • Sütőtökös burgonyatócsni sajttal és tejföllel
  1. EtyekVin
  • Libaleves és libatepertő-krémes kenyér lila hagymával
  • Grillételek, forralt bor és meleg italok
  • Kézműveskedés gyerekeknek és felnőtteknek
  1. Debreczeni Pince: Debreczeni–Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
  • 12–16 óra: Harmonikazene
  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására, újborkóstoló, forralt bor
  • Libaaprólék-leves és libahúsos palacsintatekercs

Akár ez is tetszhet A szerző további művei