Lezárult a szavazás az „European Best Destination 2020” címért

Hévíz a top 15-ben

2009 óta minden évben megrendezik az „European Best Destination” versenyt, amely során Európa 20 legfelkapottabb turistaparadicsoma közül a közönség dönti el, hogy melyik város érdemes a „legjobb úti cél” megtisztelő címre.

A díjat annak érdekében alapították, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és kultúrát több mint 300 turisztikai partnerrel, illetve az Európai Bizottság által létrehozott EDEN-hálózattal együttműködve.

2020. február 5-én zárult le az idei „European Best Destination 2020” szavazás, amelynek során több mint 600 000 szavazat érkezett Európa legjobb úti céljaira. Ebben a jeles versenyben már a részvétel is nagy öröm volt Hévíz számára, hiszen olyan népszerű városokkal szállt ringbe, mint Párizs, Madrid vagy Bécs.

A színvonalas küzdelemben Hévíz a legjobb tizenöt között zárt, megelőzve többek között Prágát és Madridot. Az elért 12. helyezés azt mutatja, hogy a verseny kilencéves történetében Hévíz kapta a termálfürdővárosok közül a legtöbb szavazatot, tehát Hévíz az egyik legerősebb spamárka Európában.

A megmérettetés során – a hazai voksokon túl – sok szavazat érkezett német, angol, norvég, osztrák, orosz és ázsiai utazóktól. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy Hévíz előkelő helyen szerepel e nemzetek turisztikai célpontjai között is.

Hévíz nem pusztán a világ legnagyobb természetes termáltaváról híres, évek óta több és több vendéget vonzzanak ide a színvonalas szállodai szolgáltatások, a kiváló gasztronómiai és szabadidős lehetőségek, amelyek egyre népszerűbbek a családok és a baráti társaságok körében is.

Hévíz a versenyben elért eredmény alapján 2020-ban Európa egészségfővárosa (European capital of well-being) elismerő címmel büszkélkedhet. Egész évben Európa leglátogatottabb turisztikai honlapján szerepel, mint kiemelten ajánlott úti cél: ez hatmillió honlaplátogatót és kilencvenezer Facebook-követőt jelent. A versenyben a korábbi években szereplő településeken átlagosan 15%-kal nőtt a turisztikai aktivitás.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei