Legendák évada az Esztergomi Várszínházban

A nyitóelőadás pénteken a Hair című musical lesz a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában

Legendás írók és művészek születésnapját ünneplik az Esztergomi Várszínház 29. szezonjában, a produkciókkal Szabó Magda, Máté Péter, Kabos Gyula előtt tisztelegnek. A nyitóelőadás pénteken a Hair című musical lesz a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában.

A Hair mellett megtekinthető lesz majd Heltai Jenő Naftalin című zenés vígjátéka a révkomáromi Jókai Színház előadásaként augusztus 12-én. Horányi László, a szabadtéri színház igazgatója elmondta, hogy Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából lesz látható a Spirit Színház Az ajtó című előadása Hegyi Barbara főszereplésével július 14-én. Másnap Nagyváradi Erzsébet, Gerendás Péter és Kutik Rezső idézi meg az írónő szellemiségét.

Dobos Judit (b) Kerekes Anna, Nagy Sándor (k) Szűcs János és Magyar Attila (j) Halmos Aladár szerepében Bolba Tamás, Szente Vajk, Galambos Attila Meseautó című musicaljének ősbemutatóján   Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ugyanezen a hétvégén vasárnap a 200 éve született Arany János előtt tisztelegnek a Fénylő költészet című esttel Kökényessy Ági, Maronka Csilla és Keresztes-Nagy Árpád produkciójával. Kabos Gyula születésének 130. évfordulójára emlékezve is hívták meg a Madách Színházból a Meseautó című musicalt, amelyet Szente Vajk rendezett. A darab augusztus 17-én látható.

Máté Péter dalait még mindig nagyon szereti a közönség

Idén lenne hetvenéves a magyar könnyűzenei élet egyik legnépszerűbb énekese, Máté Péter. Az ő dalai szólnak majd július 22-én a várszínházban Molnár György együttese és Gallusz Nikolett közreműködésével. A zenés műfajok kedvelői számára hívták meg július 23-án Olt Tamás Megadom magam című musicalét, majd egy hét múlva július 28-án Érdi Tamás és az Óbudai Danubia Zenekar koncertezik a színpadon. Az Esztergomból indultam sorozat keretében Túri Lajos Péter koreográfus első önálló táncestjének ad otthont a várszínház augusztus 5-én, 11-én pedig a Fugato Orchestra és Tátrai Tibor gitáros mutatja meg, milyen az, amikor a barokk kor zenei elemeit mai modern stílusokkal vegyítik.

Tátrai Tibor ezúttal egy kicsit másként és mást játszik majd, mint amit megszokhattunk tőle   Fotó: MTI/Haáz Sándor

Akár ez is tetszhet A szerző további művei