Lassulj le és töltődj fel – hirdeti három budapesti utca karácsony előtt

A nyugodt karácsonyi készülődés jegyében összefogott három budapesti bevásárlóutca. A Falk Miksa utcában, a Ráday utcában és a Bartók Béla úton december 8-án és 9-én a bevásárlóközpontok zsúfoltsága helyett bensőségesebb ünnepváró hangulattal várják a közönséget.

„Nemcsak a vásárlás fontos” – hívják fel a figyelmet a szervezők, akik azért fogtak össze, hogy a karácsony előtti időszak kevesebb stresszel, igazi várakozással, nyugodt készülődéssel, egymásra figyeléssel teljen. Ehhez kínálnak programokat a budapesti műkereskedelem központjaként emlegetett Falk Miksa utcában, a gasztronómiájáról híres Ráday utcában és a számtalan kortárs galériának otthont adó Bartók Béla úton.
E három utcában lehetősége lesz a vásárlóknak lelassulni, a karácsonyi vásárlás mellett kultúrával és valódi élményekkel feltöltődni egy pohár téli ital társaságában – mondta Király Gabriella, a tematikus utcákat menedzselő BUM Nonprofit Kft. nevében.
A Falk Miksa utcában az Art & Antique Street szervezésében tematikus sétát rendeznek ezen a hétvégén, amelynek során az érdeklődők betekinthetnek a galériák aukciós kiállításaiba is. A sétát forró téli italokkal és utcazenével teszik kellemesebbé. Az üzletek pedig egyedi meglepetésekkel és akciókkal készülnek az adventi időszakra – ismertette.
A Bartók Béla Boulvard kávézóiban, galériában, több mint tíz helyszínen tartanak designvásárt és adventi kirakatrendező és kézműves foglalkozásokkal is várják a közönséget. A Gárdonyi téren felállított mobilszaunában pedig előzetes bejelentkezést követően bárki feltöltődhet.
A Ráday utcában ezen a hétvégén szervezett városnéző programmal várják az érdeklődőket, a séta során megismerhetik az utca kortárs művészeti galériáit, alkotóit, építésztörténeti nevezetességeit. Emellett megcsodálhatják a Bakáts téri templom orgonáját, altemplomát is. December 8-án pedig számos vendéglátóhelyen az ünnepi hangulat jegyében élő zenével és más kulturális programmal várják a közönséget – ismertette Orbán György szervező.
Az adventi hétvége programjairól bővebb információt az esemény Facebook-oldalán (www.facebook.com/bumhu) találnak az érdeklődők.

Kultúrával kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: kultúrkaland

Akár ez is tetszhet A szerző további művei