Külföldön is hódíthat a magyar Moniphone

 

Lakossági és üzleti területen is használható, személyfelügyelő mobiltelefont fejlesztett a MOHAnet Mobilsystems Zrt. A Moniphone a fejlesztők várakozása szerint vezető szerepet tölthet be a személyfelügyeleti eszközök európai piacán.

A készülék fejlesztése körülbelül egy évet vett igénybe és megközelítőleg 50 millió forintba került. A Moniphone iránt már most jelentős a külföldi érdeklődés, ezért a MOHAnet arra számít, hogy rövid időn belül akár 20 százalékos részesedést is szerezhetnek Európa egyes országaiban, ahol akár több százezer készülék is értékesíthető.
A MOHAnet vezérigazgatója elmondta: a készülék iránt nemzetközi kiállításokon olyanok is érdeklődtek, akik IoT (internetes hálózatba kapcsolt okoseszköz) megoldásaikhoz kerestek megfelelő készüléket. Havasi Zoltán hozzátette: az ügyfelek saját rendszereikbe illeszthetik a Moniphone-t, amely így komoly sikert érhet el a számottevő versenytárs nélküli európai piacon.
A készülékbe az alapfunkciók mellé többek között Bluetooth, WiFi, QR- és vonalkód olvasó is beépíthető, az egyes elemek a felhasználói igényeknek megfelelően cserélhetőek. A vezeték nélküli töltésre is alkalmas telefon 4G-hálózatot használ, a beépített GPS-nek köszönhetően folyamatosan mutatja a használók kültéri mozgását, de beltéri ellenőrzést is lehetővé tesz. Az internet-összeköttetés, valamint a távfelügyeleti alkalmazások kikapcsolhatatlanok, így a készülék folyamatosan – akár percenként – közvetít életjelet és eseményjelzést. A készülék őrszolgálatban és karbantartásban, idősgondozásban, takarításban, jegyellenőrzési és kézbesítési feladatoknál használható, de az alkalmazási lehetőségek száma hamarosan bővül, mivel más területeken is szükség lehet távfelügyelhető, munkaeszközként használható mobiltelefonokra.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei