A Kool & the Gang nyomja Paloznakon

A világhírű Kool & the Gang koncertjével indul az idei Paloznaki Jazzpiknik, amely augusztus 3-án, 4-én és 5-én nemzetközi és magyar előadókkal, valamint színvonalas gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket.

A Homola Pincészet hatodik alkalommal megrendezendő programsorozata 3 napon át 4 színpadon 20 koncerttel várja a látogatókat, a fesztivál 2015-től a Nagyon Balaton rendezvénysorozat tagja – emlékeztettek a szervezők az MTI-hez eljuttatott programismertetőjükben.

Idén egy különleges nulladik nappal indul a Jazzpiknik: a Group’n’Swing után a világhírű Kool & the Gang ad koncertet a nagyszínpadon.

Kéknyúl & Jónás Vera, majd jön az Incognito

Augusztus 4-én fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi. Az Incognito előtt a Kéknyúl & Jónás Vera veszi birtokba a nagyszínpadot, míg a Tájház Színpad fő fellépője ezen a napon a The Qualitons lesz.

Matt Bianco

Augusztus 5-én a Swing á la Django és a Peet Project lép fel a nagyszínpadon, az este sztárja pedig a Matt Bianco lesz, aki a holland New Cool Collective-vel érkezik. A Tájház Színpadon az Antal Gábor trió kezdi a napot, majd fellép a Dj Bootsie Live Band, az estét pedig a Sárik Péter trió és Berki Tamás zárja.

Lesz pezsgő és bor is!

A Sáfránkert vendéglő előtt a falu főutcáján jazzformációk szórakoztatják a járókelőket. Idén újdonság lesz a Pezsgő terasz.

A Jazzpikniken a Balaton északi partjának éttermei és kézműves termelői biztosítják a harapnivalókat.

A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli pincészetek válogatott borai is.

Idén is lehet TukTukokkal közlekedni a helyszínek között. Délutánonként interaktív programok várják a gyerekeket a tájház udvarán és a nagyszínpad mellett.

Fotó: Shutterstock

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei