Könyvek a testi-lelki egészségünkért

Megjelent dr. Kristi Funk műve, Az egészséges női mell kézikönyve – A mellrák prevenciója és túlélése hasznos gyakorlati tanácsokkal minden nő számára. A Hórusz Könyvkiadó emellett két másik kötettel nyitott, amelyek azokra a kérdésekre keresik a választ, hogyan kerüljük el szülőként a kiégést, vagy épp hogyan változtathatjuk meg a világot napi egy étkezéssel.

Hogyan legyünk mintaanyából boldog anyukák?

Anyaként fáradnak, túlterheltnek érzi magát, és közben elhalasztja mindazt, amit saját magáért kéne megtennie? Úgy érzi, önmagára már nem is fordít időt, és túlságosan is „anyuka” lett? Akkor a háromgyermekes pszichológus és családterapeuta, dr. Sheryl Ziegler könyve épp Önnek íródott.

A Kiégett anyák kézikönyve – Hogyan szerezd vissza az életedet és nevelj boldogabb gyerekeket? című könyv korunk egyik jellemző alakját szólítja meg: a túlhajszolt, munkában is maximumon pörgő, de közben családanyaszerepet is ellátó nőt, aki sokszor úgy érzi, szinte összeroppan a terhelés alatt. Ehhez hozzáadódnak még a gyerekekkel szembeni elvárások, legyen szó az iskolai teljesítményről, vagy akár csak arról, hogy a legjobb arcunkat mutathassuk be a Facebookon. Nem csoda, ha szinte belezavarodunk!

Dr. Ziegler többszörösen díjazott könyve épp ezekbe a tökéletességet hajszoló édesanyákba szeretne lelket önteni pozitív, hasznosítható gyakorlati tanácsokat nyújtó könyvvel, amely mentesíthet a „tökéletes anya” sokszor gyengítő gondolatától. Tele van az elmúlt húsz év terápiás tapasztalatából merített, vicces és nagyon valós történetekkel. Mély empátiával ad útmutatót, ami megóvhatja a kiégés okozta károktól akár az édesanyát, akár a mindezt legalább annyira elszenvedő férjet és gyerekeket.

Egy könyv, ami segít leszámolni a nők legnagyobb gyilkosával

Más jellegű, de nem kevésbé fontos női témát jár körül dr. Kristi Funk műve, Az egészséges női mell kézikönyve – A mellrák prevenciója és túlélése hasznos gyakorlati tanácsokkal minden nő számára. A legtöbb nő hallani sem akar a mellrákról, pedig már az egészen fiatal, 25 és 59 év közötti nők körében is ölhet. És azt tudta, hogy a mellrákos esetek 90 százaléka kivédhető lehetne?

A mindennapi döntéseink segíthetnek elkerülni a betegséget. Vagy épp fordítva: egyre közelebb kerülhetünk a rák megjelenéséhez! Arról, hogy pontosan melyek ezek a tényezők, és hogyan kerülhetnénk el őket, rengeteg tévhit kering a nők körében. Hogyan is lehetne kideríteni, egész pontosan mi az igazság? Dr. Kristi Funk műve ezt is segít egyszer és mindenkorra tisztázni.

„Az olyan mindennapi választások, mint az ételek, az italok, a testmozgás, a testsúly, a mérgező anyagok és a gondolatok hozzák létre a mellek sejtjeiben lévő környezetet, ami lehet egészséges, de akár rosszindulatú is” – foglalja össze a szerző, aki az Amerikai Egyesült Államok egyik leghíresebb mellrák-specialistája.

Több ezer nőnek segített már, ő végezte Angelina Jolie és Sheryl Crow masztektómiáját is. Ebben a könyvben precízen összefoglalja, pontosan mivel és hogyan javíthatjuk a mellek egészségét, hogyan tehetjük a rákos megbetegedés kockázatát minimálissá, és milyen orvosi döntések és eljárások segíthetnek. Ez a könyv hatalmas segítség minden nő számára, hogy megelőzze vagy túlélje a mellrákot, vagy épp szeretteinek tudjon segítséget nyújtani, ha ezzel a kihívással találják szembe magukat.

Napi egy étkezés, amivel sokat tehetünk a bolygóért

Másról sem szólt az elmúlt év, mint a klímavédelem égetően sürgős ügyéről. A krízist már aligha lehetséges elleplezni: elég, ha a világszerte tomboló erdőtüzekre, árvizekre vagy földrengésekre gondolunk. Egyre többünkben fogalmazódik meg, hogy ez így nem mehet tovább. Hogy mindannyiunk felelőssége cselekedni, ha egy élhető, vagy egyáltalán lakható világot szeretnénk az utódainkra hagyni!

Ilyenkor mindig a következő kérdés, ami felmerül, hogy mit is tehetnénk meg a magunk szintjén? Hiszen kicsit vagyunk ahhoz, hogy befolyásoljunk egy globális folyamatot. Mégsem megoldás a tétlenség, és bőven van min változtatnunk – üzeni nekünk Suzy Amis Cameron környezetvédelmi szakértő könyve, az OMDVáltoztasd meg a világot napi 1 étkezéssel.

Ez a könyv mozgalom és felhívás is egyszerre, mégsem beszél rá semmilyen nagy kihívást igénylő erőfeszítésre. A benne ajánlott egyszerű, növényi alapú étkezési programmal nem csak a Föld helyzetén segíthetünk, de az egészségünkre, sőt a derékbőségünkre is ügyelhetünk általa. Ha ugyanis napi egy hús- vagy tejalapú étkezést növényi alapúra cserélünk le, azzal máris negyedével csökkenthetjük az étkezésünk víz- és ökológiai lábnyomát. Ezzel az egyszerű, de jelentős módosítással csökkenthetjük a szívbetegség, a rák és a cukorbetegség kockázatát, lefogyhatunk, sőt még a nemi életünket is javíthatjuk.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei