Kisbabákat az operába!

A New York-i Metropolitan Opera elkezdi a legfiatalabb közönség beavatását az opera világába: új előadásukra 6 hónapostól 18 hónapos korig várják a kisbabákat.

A BambinO című interaktív előadásokat április végétől hat napon át tartják meg az operaház egyik kisebb auditóriumában. Az intézmény tájékoztatása szerint a 40 perces, ingyenes program alatt a gyerekekkel életkoruknak megfelelően foglalkoznak a művészek.
A programra a kicsiket egy felnőtt kísérheti el, de a korlátozott befogadóképességű nézőtéren az érdeklődő nagyszülők is helyet foglalhatnak. Az előadás alatt a gyerekek reakcióit a New York-i Egyetem kutatói figyelik meg.
A BambinO alkotója Lliam Paterson skót zeneszerző. A mű a tavalyi Manchesteri Fesztiválon debütált. A darabot két énekes adja elő, akiket két zenész kísér, akik több hangszeren is játszanak.

6 hónapostól 18 hónapos korig várják a kisbabákat

Peter Gelb, a Met igazgatója elmondta: az operaház látogatóinak jövő nemzedékét építik, és úgy döntöttek, hogy „nagyon korán kezdik” a közönség becsalogatását. Olyan élményszerű előadással várják a kicsiket, amelyek formálhatják az opera iránti fogékonyságukat.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei