Kinyitott a Mikulásgyár – várják az adományozókat

Ebben az évben december 22-ig fogadják az adományokat a Mikulásgyárban Budapesten. A Hősök tere közelében felállított adományozói központ naponta 9 és 21 óra között tart nyitva, emellett több más gyűjtőponton is várják a felajánlásokat.

Az Ötvenhatosok terén felállított központi helyszín mellett a Lurdy Házban, országszerte a Toyota márkakereskedésekben és a Hungaroringen is várják az adományokat. Aki nem tud személyesen elmenni a Mikulásgyárba, annak ajándékait a legtöbb postán ingyenesen átveszik, és a központba szállítják.
A jótékonysági akció keretében elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak a szervezők a Mikulásgyár fő üzemében, ahol számos ünnepi programmal várják az adományozókat.

A Mikulásgyár külföldön is ismert és nagyon népszerű. Már hetek óta érkeznek ajándékok a világ minden tájáról, így küldtek ajándékot Houstonból, Tokióból, Kolozsvárról és Csíkszeredáról is. A NASA főhadiszállásáról, Houstonból például egy játék űrrepülőgépet küldtek az ott lakó magyarok. Nagyobb adomány várható Londonból, ahol a kint élő magyarok egy csoportja szervezetten gyűjt a Mikulásgyár részére.
A Lurdy Házban már harmadik éve működik kihelyezett gyűjtőhelye a Mikulásgyárnak, itt 2016-ban több mint 15 ezer kilónyi ajándék gyűlt össze a rászorulóknak. Hagyományosan a Magyar Vöröskereszt is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz, a szervezet az adományok gyűjtésében vesz részt és segít azok eljuttatásában a rászoruló családokhoz. A Magyar Posta több mint tíz éve támogatja a kezdeményezést. Az adományozók által a postákon ingyenesen leadott, „Mikulásgyár” felirattal ellátott, becsomagolt dobozokat a Magyar Vöröskereszt raktáraiba szállítja.

Évről évre nő az adományozási kedv

Évről évre nő az adományozási kedv, minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlik össze a jótékonysági akció során. Tavaly 137 ezer kilogrammnyi ajándék érkezett a gyárba.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei