Készítsünk őszi dekorációt az erdőkből!

Itt van az ősz, itt van újra. Bár a következő hetekben az idő hűvösebbre fordul, az erdő ilyenkor is csodálatos arcát mutatja felénk. Egy hétvégi kirándulás során akár be is gyűjthetjük az aranyló leveleket és őszi terméseket, amiket aztán felhasználva egy kis őszt varázsolhatunk otthonunkba. 

A színes falevelektől kezdve a legapróbb termésig sok mindent gyűjthetünk túránk során. Mutatunk pár kreatív ötletet, amik segítségével erdei hangulatúvá varázsolhatod lakásodat!

Gesztenye

Ki ne gyűjtött volna gyermekkorában gesztenyét? Talán az egyik legkönnyebben beszerezhető „alapanyag”, hiszen akár a városok ligetes területein is megtalálhatóak. Amint elkezdenek a szúrós kupacsok lepotyogni a fáról, érdemes begyűjteni őket.

Készíthetünk belőlük koszorút, ajtódíszt, gyerekekkel különböző figurákat, de akár festékkel vagy filccel is kidekorálhatjuk őket.

Makk

Erdei séták során makkokat is gyűjthetünk, amiket szintén felhasználhatunk díszítőelemnek: kifestve, de natúran is jól mutatnak a gömbölyded, kalapos formák.

Falevelek

Mi is tükrözné ezt a színkavalkádot hitelesebben, mint a hulló falevelek? A zöld színek már kezdenek eltűnni az erdőkből, barna, sárga, vörös, ezek az ősz igazi színei és a következő hetekben hétvégi kirándulásunk során gyűjthetünk belőlük.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei