A kellemes hőmérsékletben élők a legboldogabbak

Az átlag 22 Celsius-fokos hőmérsékletben élők a legboldogabbak és a legbarátságosabbak egy új globális kutatás szerint.

A Melbourne-i Egyetem és a Pekingi Egyetem tudósai az Egyesült Államokból és Kínából 1,6 millió embert vontak be a kutatásba, amelynek során azt vizsgálták, hogy milyen kapcsolat van a környező hőmérséklet és az emberek személyisége között.

A hőmérséklet alapvető környezeti faktor, amely kapcsolatban áll az egyének viselkedési mintázatával

„A hőmérséklet alapvető környezeti faktor, amely kapcsolatban áll az egyének viselkedési mintázatával, és ebből kifolyólag a személyiségük alapvető dimenzióival” – fogalmaztak a tanulmány szerzői.
A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy a nagyjából 22 Celsius-fokos melegben élők személyiségi jegyei a társadalmi beilleszkedés és kiegyensúlyozottság terén is kiemelkedőek voltak.
Azok, akik a nagyjából 22 fok átlag-hőmérsékletű városokban éltek, általában extrovertáltabbak voltak, és nyitottabbak az újdonságokra. Statisztikailag érzelmileg is kiegyensúlyozottabbaknak bizonyultak.
„A kellemes hőmérséklet arra ösztönzi az embereket, hogy fedezzék fel a külső környezetet, amely a társadalmi interakcióban és az új tapasztalatokban is bővelkedik” – magyarázták a kutatók.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei