Kegyeleti előtakarékosság – a szokatlan, de hasznos pénzügyi megoldás

Elsőre furcsának tűnik gondoskodni a saját temetésünkről, de reálisabban nézve, aki még életében gyűjt pénzt utolsó útjára, sok tehertől mentesíti hozzátartozóit, szeretteit. A Kegyeleti előtakarékosság erre kínál megoldást.

A Budapesti Temetkezési Intézet több évtizede működő szolgáltatása sokak számára már ismert, hiszen egy nagyon is működő és hasznos megtakarítási formáról van szó. A lényege: kortól és egészségi állapottól függetlenül előre még életünkben gondoskodhatunk saját vagy szerettünk temetéséről.

Az előtakarékossági szerződés megkötésekor az érvényben lévő árakon kiszámítják a kívánt szolgáltatás összegét, melyet be lehet fizetni egy összegben vagy akár részletfizetéssel. Utóbbi esetben a szolgáltatás díja és az előleg összege közötti különbséget havi részletekben lehet törleszteni a szerződő fél igénye és anyagi lehetőségei szerint.

A befizetett összeget az intézet kamatozó bankszámlán helyezi el és a kamatokkal növelt összeget teljes egészében a szerződés alanyának kegyeleti szolgáltatására fordítják.

További információk az alábbi linken találhatók.

http://www.btirt.hu/elotakarekossag/

Kegyeleti előtakarékossági iroda
1134 Bp., Váci út 23–27.
Telefon: (06-1) 323-5224

(x)

Pénzvilággal kapcsolatos cikkeinket ezen linken tudja elolvasni: pénzvilág

Akár ez is tetszhet A szerző további művei