Karl Marx világít a közlekedési lámpán

Karl Marx figurája látható a németországi Trier egy közlekedési lámpájának üvegén a gondolkodó születésének 200. évfordulója alkalmából.

A körszakállas, hosszú zakóba öltözött figura hol pirosan, hol zölden világít, mióta Wolfram Leibe polgármester felkapcsolta a rajna-vidék-pfalzi város híres lakója születésének 200. évfordulója alkalmából.

A Marx-lámpa annak a helynek a közelében található, ahol május elején a filozófusnak óriás, 4,4 méter magas szobrot állítanak.

Nem marad magányos a rendőrlámpa, néhány hét múlva Marx szülőháza közelében kapcsolják fel a másodikat – mondta el Leibe.

Karl Marx, a kommunizmus szellemi atyja 1818. május 5-én született Trierben, ahol élete első 17 évét töltötte. Az évforduló alkalmából három nagy kiállítást, ezen kívül hatszáz kisebb rendezvényt is terveznek.

A megemlékezéssorozat már tavaly elkezdődött, amikor az emlékház (Museum Karl-Marx-Haus – KMH) udvarán felavatták Marx mellszobrát, amelyet évtizedekkel korábban készített 1981-ben elhunyt dédunokája, Karl-Jean Longuet, és a család adományozott a múzeumnak.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei