Jubilál a Tánc Fesztiválja Veszprémben

Huszadik alkalommal rendezik meg a Tánc Fesztiválját Veszprémben, május 28. és június 3. között 17 produkciót láthat a közönség a város öt pontján, kulturális intézményekben és köztereken egyaránt – közölte Krámer György koreográfus, a fesztivál igazgatója.

A rendezvény nyitónapján veszprémi tánccsoportok lépnek közönség elé a Hangvilla Rendezvényközpont előtti téren. A Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház Abszurdia című, a társadalomról ironikus képet festő közös produkciója a Petőfi Színházban látható majd.

A Hangvilla színháztermében gálaműsort rendeznek finn, spanyol és koreai táncművészek közreműködésével. 18 esztendő után ismét a fesztivál vendége a Pécsi Balett, a társulat a színházban lép fel május 29-én a Diamonds (Gyémántok) című esttel, amelyen Földi Béla Footsteps és Leo Mujic Diamond című koreográfiáját láthatja a közönség.

A rendezvény harmadik napján a Duda Éva Társulat és a Frenák Pál Társulat táncosai várják az érdeklődőket. A hónap utolsó napján pedig a Közép-Európa Táncszínház lengyel–magyar koprodukcióját és a Krakow Dance Theatre előadását láthatják az érdeklődők – közölte a fesztiváligazgató.

A fesztiválon fellép a próza és a mozdulat egyenrangúságát hirdető Forte Társulat, valamint a Bozsik Yvette Társulat is. A záró produkciót a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett és modern tánc szakirányú végzős hallgatói mutatják be.

Krámer György elmondta, hogy a kísérletező táncszínházi előadásoknak a Latinovits–Bujtor Játékszín ad otthont. Itt látható majd a Tünet Együttes, a TranzDanz, Fehér Ferenc és Grecsó Zoltán produkciója.

A fesztiváligazgató hozzátette, hogy a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán-programjának keretében négy fiatal koreográfus is bemutatkozik a közönségnek.

Hozzátette: a fesztivál előrendezvényeként április 29-én, a tánc világnapján veszprémi és környéki táncosok adnak műsort a Hangvillában és három nagyszínpadi táncelőadás is várja majd az érdeklődőket.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei