Jótékonysági éttermi menük szeptembertől

A hetedik alkalommal elinduló kezdeményezéshez nagyon egyszerűen lehet csatlakozni. Mindössze annyit kell tenni, hogy a szeptembertől év végéig tartó időszakban fel kell keresni a kampányban részt vevő éttermek egyikét, és kiválasztani a jótékonysági menüt. A kampányban részt vevő vendéglátóhelyek listája és a kampány részletei megtekinthetők az Élelmiszerbank honlapján.

Az Együnk Egymásért tavalyi akciójához csatlakozó 57 résztvevőnek köszönhetően – éttermek, menzák, lelkes szervezők, akik 14 vállalati sütivásárt és 22 egyéni akciót valósítottak meg programjukban – összesen 5 millió forint adomány gyűlt össze. Az adományból az Élelmiszerbank csaknem 90 ezer nélkülöző számára adott élelmiszert, és nyújtott ezáltal segítséget a nehéz őszi-téli hónapokra.

A Magyar Élelmiszerbank folyamatosan várja az új belépők – tudatos vállalatok, éttermek, menzák – jelentkezését, amelyek a közösség összefogó erejével részesei szeretnének lenni az éhezés és az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemnek.

Vendéglátóhelyként: állítson össze „Együnk egymásért” menüt vagy fogást, amelynek megvásárlásával lehetőséget ad vendégei számára, hogy közösen támogassák a nélkülözők élelmezését.

Vállalatként: szervezzen munkahelyén jótékonysági süteményvásárt, salátavásárt vagy közösségi menzahetet! A kollégák a felkínált süteményekből, salátákból, ételekből fogyaszthatnak, adományaikat a becsületkasszába dobhatják, amellyel az Élelmiszerbankot támogatják.

Az Együnk egymásért kezdeményezésről további információ az egyesület honlapján található.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei