José Carreras Budapesten

Exkluzív gálakoncertet ad Budapesten a világ egyik leghíresebb tenorja, José Carreras. A „Három tenor” egyik klasszikusa december 19-én lép fel a Budapest Arénában.

José Carreras tavaly bejelentette, hogy nem turnézik többet, pályafutása legfontosabb helyszínein – a londoni Albert Halltól Montevideóig – búcsúkoncertekkel köszönt el rajongóitól. A 71 éves művész csak a turnézást hagyta abba, szerencsére a színpadi fellépéseknek nem mondott búcsút, továbbra is vállal fellépéseket. A Grammy-díjas világhírű operaénekes egyéni koncerteket is vállal még, így az idén Budapestre is ellátogat: 2018. december 19-én 19.30-tól a Papp László Budapest Sportaréna közönségét kápráztatja el hangjával.

José Carreras a leghíresebb karmesterekkel dolgozott együtt. Évtizedek óta történelmet ír, a színpad nagy pillanatainak mestere, imád szenvedélyesen, érzelmesen énekelni. Ő „A halk hangok sztárja” minden idők egyik legnagyobb Don Joséja és nem utolsósorban A Három tenor egyike és ötletgazdája! 1990-ben Plácido Domingóval és Luciano Pavarottival megalakított „Három tenor” fogalommá, igazi legendává vált.

Carreras szerepein, koncertjein keresztül sikert sikerre halmoz, csordultig telnek meg a termek, majd álló vastapstól hangosak a nézőterek, hangszíne a nagy Carusóra emlékeztet. Annak ellenére, hogy imád különböző zenei stílusok között kirándulni, igazi nagy szereleme az opera. A repertoárja több mint 60 operát tartalmaz, melyek közül a legkiemelkedőbbek: Andrea Chenier, La Bohème, Tosca, Werther, Don Carlo, Carmen, La Forza del Destino, I Pagliacci, L’Elisir d’Amore és az Un Ballo in Maschera.

A katalán csodatenor exkluzív budapesti gálakoncertjén Polina Pasztircsák szopránénekesnővel lép fel. A fiatal művésznő világszerte óriási népszerűségnek örvend az operarajongók körében, énekesi teljesítményét először 2004-ben az Országos Simándy József-énekversenyen első és különdíjjal értékelték. 2009-ben már nemzetközi elismerést kapott a 64. Genfi énekversenyen, ahol az első díj mellett elnyerte a közönségdíjat, a „Cercle du Grand Théâtre de Genève” különdíját, valamint a „Coup de Coeur Breguet” szponzori díját, melynek köszönhetően 2010-ben megjelent első portrélemeze.

A koncert zenei kíséretét az Art Anzix Szimfonikus Zenekar adja Ács János vezényletével. A szintén világhírű karmester gyakran dolgozik Róma, Firenze és Velence operatársulataival, repertoárjában több mint 150 opera és zenekari mű szerepel, a Három tenor karnagyaként is ismert szerte a világon.

A gálakoncerten hallhatjuk még Roberto De Candia baritont és az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola Gyermekkarát.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei