Jön a kötelező emelt szintű matekérettségi

2020-tól már csak ezzel lehet bekerülni számos egyetemi szakra

2020-tól legalább egy középfokú nyelvvizsga és minimum egy emelt szintű érettségi kell majd az egyetemi továbbtanuláshoz, számos mérnöki és gazdasági szak esetében pedig kötelező lesz, hogy matematikából emelt szinten adjanak számot tudásukról a felvételizők. Emiatt jelentősen növekedni fog a matematikából emelt szinten érettségiző diákok száma, a felkészülésüket pedig mostantól egy hazánkban már bevált online oktatási platform is segíti. Magyarországon elsőként a mateking.hu rukkolt elő emelt szintű matek érettségire felkészítő videós tananyagokkal. Sőt több ez mint videó: egy teljesen új oktatási technológia.

A felsőoktatási törvény és a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendelet szerint jövőre már azokon a szakokon is kell legalább egy emelt érettségi, amelyekre eddig középszintű vizsgákkal is be lehetett kerülni. Ilyenek lesznek a mérnöki és a gazdasági szakok is, ahol sok helyen a felvételnek feltétele lesz az emelt szintű matematikaérettségi teljesítése is.

Ezen utóbbi változtatás több ezer diákot érint, akiknek már csak alig fél évük maradt felkészülni a megváltozott követelményekre. Ebben a nem túl hosszú időben a középiskolai tanárokra is extra teher nehezedik, mivel az előző évekhez képest jóval többen tanulják a 12. évfolyamban emelt szinten a matekot. A diákok és a tanárok munkájában is segítség lehet a mateking.hu online oktatási platform.

„A mateking.hu az első videóalapú matematikaoktató online platform hazánkban, amely az emelt szintű matekérettségi feladatainak megoldására is felkészít. Sőt valójában sokkal több ez, mint egy videó. Ez egy speciális oktatási technológia, ami lehetővé teszi, hogy videóként és lépésről lépésre is megtekinthető legyen a tananyag. Ennek köszönhető, hogy a mateking.hu már több éve a legnépszerűbb egyetemistáknak szóló e-learning oldal hazánkban, az innovatív oktatási technológia pedig mostantól a középiskolás diákokat is segíti a matektanulásban és az emelt szintű érettségire való felkészülésben” – fogalmazott Mosóczi András egyetemi óraadó, a mateking.hu weboldal alapítója.

A szakember ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy a legutóbbi fejlesztéseiknek köszönhetően a teljes középiskolai matematikai tananyag elérhetővé vált az oldalon, kiemelt hangsúlyt fektetve az emelt szintű érettségire.

„Az emelt szintű tananyagot külön kiemeléssel választottuk el a középiskolai matekkurzus többi részétől, így mindenki az igényeinek megfelelő szintű tananyagokból tud készülni.” – nyilatkozott Mosócz András.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei