Jókai-napok Balatonfüreden

A 26. alkalommal megrendezendő program díszvendége Győr városa lesz

Jókai-napokat rendeznek pénteken és szombaton Balatonfüreden, a 26. alkalommal megrendezendő program díszvendége Győr városa lesz. Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője elmondta, hogy a Balatonfüredhez több szállal kötődő romantikus író tiszteletére szervezett sorozatban irodalmi, táncos, zenei, valamint gasztronómiai programok várják a látogatókat. A legkisebbeknek kalandorképző játékot szerveznek, a Jókai Mór-emlékházban korhű ruhába öltözött közreműködők kalauzolják körbe az érdeklődőket.

A rendezvény megnyitóját Jókai egykori villájának udvarán rendezik meg pénteken délelőtt, majd Villányi László költő, a Győri Műhely főszerkesztője beszél a kortárs irodalmi folyóiratról a Bergmann cukrászdában.

A programot reformkori séta színesíti, Szörényi László irodalomtörténész Arany és Jókai kapcsolatát elemzi előadásában a Vaszary Galériában. A Győri Filharmonikusok gálaestet adnak, amelyen a rendezvény díszvendége, Győr városa is bemutatkozik az Anna Grand Hotelben. A rendezvény második napján zenei és táncegyüttesek szórakoztatják a látogatókat, és megtartják a hagyományos Jókai-bablevesfőző versenyt mintegy ötven csapat részvételével, ezenkívül játszóház és geotúra várja az érdeklődőket. Arany János és Jókai Mór tizenhét darabos eredeti levélváltása a rendezvényt követő egy hónapon át látható majd a Jókai-emlékházban.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei