Jégpályává változott a siófoki kikötő

Igazi különlegességgel készült a téli szezonra a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófok. Egészen február 17-éig jégpályává alakul a siófoki kikötő, egy ötven méter hosszú jégfolyosón pedig a fák között is lehet majd korcsolyázni. A Siófoki Jégkikötőben ingyenes rendezvények is várják a korcsolyázókat.

Idén először változott a siófoki kikötő jégkikötővé. A több mint 250 négyzetméteres, valódi jéggel borított korcsolyapályája egy ritkaságnak számító jégfolyosóval is kiegészült, így a kikötő fái között is lehet korcsolyázni. A sportolási lehetőség és az egyedülálló kilátás mellett a Siófoki Jégkikötő több érdekes programot is kínál a látogatóknak. Januárban és februárban minden szombatra jut valamilyen rendezvény. Egészen a zárásig családi, sport- vagy zenés programok várják majd a látogatókat hétvégenként. Január 25–27. között például itt tartják meg a II. Farsangi toros partit a Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesületének szervezésében, február 9-én – szintén a farsang jegyében – beöltözős, zenést jégkarnevált rendeznek, február 16-án pedig záróbulival búcsúzik az első jégkikötő.

A Siófoki Jégkikötő mindennap nyitva van. A pálya mellé gasztroárusok is kitelepülnek, így forralt bort és teát, illetve más finomságokat is lehet majd kapni, illetve korcsolyabérlésre és élezésre is lesz lehetőség. A diákok hétköznap 10 és 15 óra között ingyenesen korcsolyázhatnak, helyi lakosoknak pedig a lakcímkártya felmutatásával 50% kedvezményt biztosítanak a pálya használatából. Emellett kedvező árú bérletet is lehet váltani a jégpályára.

A siófoki a Balaton-környéki ötödik műjégpálya Balatonlelle, Szigliget, Keszthely és Veszprém után.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei