Jégkorong MK: tíz csapat indul

Tíz csapat indul a jégkorong Magyar Kupa 2018–2019-es idényében a szövetség (MJSZ) bejelentése szerint.

A honlap beszámolója alapján a címvédő DVTK Jegesmedvék, a legutóbb döntős UTE mellett a Fehérvár AV19, a MAC Budapest, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Ferencvárosi TC, a Hokiklub Budapest, a Schiller-Vasas HC, a DEAC és a Fehérvári Titánok együttese indul a sorozatban.

Az osztrák ligában (EBEL) nevezett Fehérvár AV19, valamint a szlovák élvonalban (Tipsport Liga) induló DVTK és MAC automatikusan tagja az elődöntő mezőnyének, utóbbi két együttes kiemelésének sorrendjét a Tipsport Liga alapszakaszában egymás ellen játszott első három meccsük eredménye határozza meg.

A negyedik elődöntős kiléte az Erste Ligában érdekelt magyarországi csapatok alapszakaszának első oda-vissza fordulójában lejátszott mérkőzéseinek eredménye alapján dől el. Ez lesz tehát egyúttal a Magyar Kupa selejtezője is, az így kialakult sorrend szerinti legjobb együttes kerül az elődöntőbe.

Az elődöntőket 2019. január 3-án rendezik. A Fehérvár AV19 a szlovák élvonalban alacsonyabban rangsorolt résztvevővel találkozik, míg a másik ágon az Erste Ligából érkező gárda a Tipsport Ligában magasabban rangsorolt együttessel csap össze. A Magyar Kupa fináléját és a bronzmeccsét 2019. január 23-án rendezik.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei