Jéghotel Kaprunban – rénszarvasprémekkel, forró teával és ütős italokkal

Ötezer köbméter hó és hatvan tonna jég. Ennyi alapanyag kell a kapruni jéghotel készítéséhez 2500 méterre a tengerszint felett, amikor beáll a tél Ausztriában.

Kitzsteinhorn. Így hívják a kapruni gleccseren található hegycsúcsot, ahol minden évben felépítik a jéghotelt. Jégszalon, jégbár, jégétterem, jégkunyhók, szauna, pezsgőfürdő – ez várja a látogatókat.

A jégfotelekre, jégpadokra hanyag eleganciával rénszarvasprémeket dobnak

A jégbirodalom központja az a négy egymásba nyíló, egyenként 12 méteres átmérőjű jégszoba, amely otthont ad különböző bemutatóknak, a bárnak, és itt készülnek el jégből az étkezőasztalok is. A rideg világot enyhítendő, a jégfotelekre, jégpadokra hanyag eleganciával rénszarvasprémeket dobnak, persze még ezeken sem lehet hosszan elidőzni, mert odafagy az ember. Viszont rövidebb időre, egy ital vagy egy gyors vacsora erejéig kellemes élményt jelent a jégvilág.

Meg kell említeni, hogy a poharak is jégből vannak, tehát gyorsan kell inni, mert nagyon lehűl bennük az ital. Különlegesség, hogy a jégből készült irodából internetezni is lehet, sőt a jégfalakba behelyezett lapos tévék adásán szórakozhatunk.

Aki szeretne a hegytetőn aludni, azokra hét jégbungaló vár

Aki szeretne a hegytetőn aludni, azokra hét jégbungaló vár. Valamennyi 4 méter átmérőjű. Az ágy természetesen jégből van, pokróccal letakarva, arra rénszarvasprémet terítenek, a vendégek pedig az Antarktiszon használt szuper hálózsákot vehetik igénybe. Sapka és párna is jár minden szobához. Lefekvés előtt forró teát adnak, illetve bárki elmehet szaunázni, vagy beülhet a meleg vizes pezsgőmedencébe.

Jégkápolna

Korábban ilyen élményt csak a skandináv országok északi csücskében s Kanada leghidegebb magashegyein lehetett szerezni, most ez is közel került hozzánk. Budapestről hat és fél óra alatt elérhető Kaprun autóval.

Te kipróbálnád? Én nem aludnék itt, de az egyéb szolgáltatásokat egyszer már élveztem a jéghotelben. Hideg italok helyett persze a forró kávét és teát preferáltam inkább, bár nem tagadom, hogy egy-két vodka is lecsúszott a vízből fagyasztott jégpohárból.

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még közel 200 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.

Ha szeretnél hotelt foglalni bárhová a világban, akkor klikkelj rá most a booking.com egyik banner hirdetésére a blogomon, s már on-line foglalhatsz is azonnal!

www.alomutazo.hu

Akár ez is tetszhet A szerző további művei