Jegeznek a jegesmedvék Budapesten

Mivel telik két fiatal jegesmedvéjének, Belij és Szerij nyara? Pancsolással, játékkal, hancúrozással, na meg persze hűsítő jégtömbök ölelgetésével. A tavasszal érkezett új jegesmedvékkel kapcsolatban az állatkert hivatalos honlapján megjegyezték, hogy noha a jégtáblák és jégdaratömbök kellemesen hűsítenek, a jegesmedvéknek mégsem ez a legérdekesebb, hanem a bennük rejlő játéklehetőség. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert kánikula idején sokan fordulnak részvéttel a jegesmedvék felé.

Jégtömbökkel játszik a Fõvárosi Állat- és Növénykert egyik jegesmedvéje kifutójában 2017. július 7-én.  MTI Fotó: Kallos Bea

A jégre azonban nem a kánikula miatt van szükség, azt ugyanis önmagában is kellőképpen ellensúlyozza, hogy a jegesmedvéknek saját úszómedencéjük van, ami ráadásul elég mély is (vagyis a víz nem melegszik fel egykönnyen), így bármikor a hűs habok közé vethetik magukat. A jégre tehát nem elsősorban a meleg miatt van szükség, jég nélkül sem kellene attól tartani, hogy az állatok hőgutát kapjanak. A jég leginkább jó játék nekik, de ez természetesen csak egy azok közül a különféle játékszerek közül, amelyeket a jegesmedvék számára biztosítanak – írták az Állatkert honlapján.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei