Japán luxusvonat kádas fürdőszobával, franciaággyal, szalonnal és ínyenceknek való éttermekkel!

A jó szerencsém okán egyszer eljutottam már Japánba is. Azóta is frissen élnek bennem az emlékek, annyira lenyűgöztek. A táj, az ételek, a nyüzsgő városok, a kimonós hölgyek s a technikai csodák. Utaztam a világ leggyorsabb vonatán, ami ezredmásodperces pontossággal közlekedik. S olyan gyorsan megy, mint a szélvész. És ez nem túlzás.

Egy síneken suhanó luxusszálloda

A japánok eddig is sci-fibe illő valóságot produkáltak, ami a vonatokat illeti, igaz, főleg a gyorsaság terén. Ám hamarosan megérkezik a valódi luxusvonat, amely nem más, mint egy síneken suhanó luxusszálloda.

A Twilight Express Mizukaze, valamint a TrainSuite Shishima mindennel rendelkezik majd, amivel egy luxushotel: kádas fürdőszobával, franciaággyal, szalonnal, hatalmas, a panorámát láttató ablakokkal, óriási üvegfelületekkel, forgó fotelekkel és ínyenceknek való éttermekkel.

Aki ezekre a csodavonatokra jegyet vált majd, annak jól ki kell nyitnia a pénztárcáját, mert bizony elég borsosak, 270 ezer jenbe kerülnek (1 jen = 2,3 Ft). Igaz, magukban foglalnak egy többnapos vidéki kirándulást, városnézést a történelmi Kyotóban, Oszakában vagy Shimonosekiben, a Daisen-hegy megtekintését és természetesen teljes ellátást is.

A vonatokon mindenkinek saját szobája lesz, köztük luxushálók és lakosztályok

A vonatokon – amelyek olyanok, mint a 21. század Orient Expresszei – 34 utas fér majd el, ugyanis mindenkinek saját szobája lesz, köztük luxushálók és lakosztályok. Öt vonal indítását tervezik.

Máris élénk az érdeklődés a különleges szórakozás és országjárás iránt, de hogy még inkább felcsigázzák az utazóközönséget, nyereményjátékkal csábítják a nagyérdeműt, hogy megtapasztalhassa, milyen suhanni a japán beltenger környékén és a többi nagyvárosban.

Te felülnél egy ilyen vonatra?

Te felülnél egy ilyen vonatra? Nyilván. Én is. Ha valaki szponzorálná nekem. Mert egy vagyont nem áldoznék saját zsebből pár napos kényeztetésre, az biztos.

A megspórolt pénzt egyébként nem nehéz elkölteni Japánban, hiszen méregdrága hely. Sokszor káprázott a szemem, amikor egy hotel árlistáját nézegettem, vagy egy étterem étlapját olvasgattam. Néha kétszer is rákérdeztem egy-egy ételre a pincértől, hogy tényleg annyi az ára?

A japánoknak persze a magas ár meg sem kottyan, hiszen ők nagyságrendekkel többet keresnek, mint mi, itthon.

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook-boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még legalább 100 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat.

www.alomutazo.hu

Akár ez is tetszhet A szerző további művei