Janet Jackson is bekerül a rockhírességek közé 

Janet Jackson amerikai énekesnő, a Def Leppard angol rockegyüttes és Stevie Nicks amerikai énekesnő-dalszerző is bekerül a clevelandi Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

A rockmúzeum bejelentése szerint a 2019-es „újoncok” között van az angol Radiohead, a The Cure, a Roxy Music és a Zombies is.

Az All For You, a That’s the Way Love Goes és a Together Again című slágereket is jegyző Jacksonnak harmadik nekifutásra sikerült bekerülnie a csarnokba, csatlakozva testvéréhez Michaelhez, valamint a Jackson 5 formációhoz.

Stevie Nicksnek ez lesz a második beiktatása, ugyanis a Fleetwood Mac együttes tagjaként egyszer már bekerült a rockhírességek közé. Az énekesnő-dalszerző 1981-ben indította el szólókarrierjét a néhai Tom Pettyvel közös Stop Draggin’ My Heart Around című dallal, amelyet olyan slágerek követtek, mint az Edge of Seventeen és az I Will Run to You.

Az Ohio állambeli Clevelandben található Rock and Roll Hírességek Csarnokába minden évben a könnyűzene történetének azon jelentős alakjait jelölhetik, akiknek legalább 25 évvel korábban jelent meg az első albumuk. A jelöltekről egy művészekből, zenetörténészekből és a lemezipar képviselőiből álló ezerfős testület szavaz, és a nagyközönség is leadhatja a voksát a csarnok honlapján.

A közönségkedvenc idén a Pour Some Sugar on Me és a Photograph című számokat jegyző Def Leppard angol hardrockegyüttes volt, amely Nickshez és a Roxy Musichoz hasonlóan első nekifutásra bekerült a csarnokba.

A Radiohead angol alternatívrock-banda OK Computer című 1997-es lemezét a kilencneves évek egyik mérföldkövének tartják. Az oxfordi gyökerű zenekart már tavaly decemberben is a nagy esélyesek között tartották számon, de a beiktatásra végül még egy kicsit várni kellett.

A The Cure brit zenekar az alternatív rock egyik legjelentősebb formációja, amelynek olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Friday I’m in Love és a Boys Don’t Cry.

A Love is the Drug és a More Than This című számokat jegyző Roxy Music az 1970-es évek progresszívrock-szcénájának egyik legismertebb együttese volt.

A Zombies brit rock/beat/pop együttes az 1960-as években élte fénykorát a She’s Not There és a Time of the Season című dalokkal.

A 34. beiktatási ceremóniát március 29-én tartják a brooklyni Barclays Központban.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei