Ismét magyar filmnek szurkolhatunk az Oscaron

Oscarra jelölték Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét a legjobb idegen nyelvű alkotások között. Az amerikai filmakadémia Los Angelesben jelentette be a legrangosabb hollywoodi elismerés végső esélyeseit, így most ismét izgulhatunk a hétvégén.

Enyedi Ildikó műve az Una mujer fantástica című chilei, A négyzet című svéd, a The Insult című libanoni és a Szeretet nélkül című orosz alkotással lesz versenyben a díjért.

Magyar film eddig két alkalommal kapott Oscar-díjat ebben a kategóriában, 1982-ben Szabó István Mephisto című alkotása, 2016-ban pedig Nemes Jeles László holokausztdrámája, a Saul fia.

Egymás után harmadik éve szurkolhatunk magyar filmnek az Oscaron. Gratulálok a Testről és lélekről alkotóinak az Oscar-jelöléshez. Tavaly a Mindenki című magyar rövidfilm is Oscar-díjat kapott.

Enyedi Ildikó az Arany Medve-díjjal Berlinben

A Testről és lélekről többek között elnyerte a fődíjat a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, főszereplője, Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat. A díjátadót a phjongcshangi téli olimpia miatt a szokásos február helyett ezúttal március 4-én tartják a Los Angeles-i Dolby Színházban. Az amerikai filmművészet legrangosabb elismeréseit 90. alkalommal adják át, a ceremóniát a világ több mint kétszáz országában közvetítik. A legtöbb, 13 jelölést Guillermo del Toro A víz érintése című filmje kapta.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei