Indul a Veszprémi Utcazene Fesztivál

Jövő szerdától négy napon át ismét az utcazenészek városa lesz Veszprém: a fesztiválon a hazai zenészek mellett érkeznek muzsikusok többek között Franciaországból, Lengyelországból és felcsendül a portugál utcazene is.

A július 19. és 22. között zajló rendezvényen a város 11 helyszínén 168 koncert szórakoztatja majd a közönséget. Az ingyenesen látogatható programra a korábbi évekhez hasonlóan napi 20 ezer embert várnak. A fesztiválon fellép a New Orleans-i zenét, hip-hop-, funk-, soul-, dance- és dzsesszelemekkel ötvöző Broken Brass Ensemble zenekar. Itt lesz Hugo Barriol francia gitáros, énekes, aki tavaly megnyerte a Metro Music Awards fődíját. Érkezik a Magnifico nevű formáció, melynek zenéjét az egykori Jugoszlávia slágerzenéje és a balkán beatmozgalom, valamint a klasszikus rock inspirálta. Párizsból érkezik a groove-alapú progresszív tánczenét játszó Ceux Qui Marchnet Debut nevű koncertzenekar, Portugáliából jön a tavernákról, italokról, elrontott szerelmekről muzsikáló Moonshiners és itt lesz Krakkó egyik legnépszerűbb zenei turistalátványosságnak számító utcazenekar, a Kraków Street Band.

Nemcsak a fülnek, a hasnak is jó lesz

A fesztivál egyik legkiemelkedőbbnek ígérkező programja lesz a hip-hop-alapú zenét játszó francia L’entourloop nevű zenekar, amely két estén át is szórakoztatja a fesztivál közönségét.
Korábban több, ma már ismert előadó is az Utcazene Fesztiválon lépett először közönség elé, például a Mary Popkids, a Lóci játszik nevű zenekar, Szabó Balázs és a Kerekes Band nevű formáció. A hagyományokhoz híven idén is megrendezik az utcazenészek versenyét. Húsz zenekar, előadó nevezhet a megmérettetésre, akik közül a közönség, illetve a zsűri választja majd ki a nyertest, jutalmuk 500–500 ezer forint lesz. A fesztivál ideje alatt Budapest legjobb streetfoodosai is a városba költöznek.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei