Indul a háromnapos Kapolcska Fesztivál

Családoknak, gyermekeknek szóló ingyenes minifesztivál kezdődik pénteken Kapolcson, melyet tehetségkutató tábor előzött meg – közölték a június 23. és 25. közt zajló Kapolcska-program szervezői az MTI-vel.

Márta István, a Művészetek Völgye alapítója által összeállított program részeként a fesztivált megelőzően június 17. és 22. közt hét művészeti szekcióban rendeztek tehetségkutató és fejlesztőtábort  9–15 éves gyerekeknek. A szervezők tájékoztatása szerint a táborban csaknem száz iskolás korú fiatal kapott összkulturális oktatást zenei, színházi, népzenei és néptánc, kézműves, illetve médiakommunikációs csoportokban, valamint a Hello Wood demo/junior szekciókban elismert művészektől.

Húsz ponton várják a családokat

A háromnapos Kapolcska Fesztiválon a Balaton-felvidéki település csaknem húsz pontján várják programok a családokat péntektől vasárnapig. A Muzsikás Együttes portáján lesz gyermektáncház, zenés beszélgetések és az együttes koncertjét is hallhatja a közönség. A Kapolcska Színpadon délutánonként a Hagyományok Háza programjait láthatják az érdeklődők, előttük gyermekszínházi előadásokat tartanak, és itt mutatják be a Hello Wood Demo táborában készült produkciókat is péntek este.

Mesemondástól hangszerbemutatóig

A katolikus templomban klasszikus zenei produkciókkal, míg az Apró Színpadon Gregus László mesemondóval és Szirtes Edina Mókus hangszerbemutatóival találkozhatnak a Kapolcsra érkezők. A Gástya Amfiteátrumban pénteken és szombaton este a Nemzeti Színház János Vitéz című előadása lesz látható Vidnyánszky Attila rendezésében fiatal színészekkel, szombaton pedig Érdi Tamás zongoraművész is hallható majd

Akár ez is tetszhet A szerző további művei