Indul a strandszezon

Április utolsó hétvégéjén elindul a strandszezon, a budapesti strandok közül elsőként a Paskál és a Palatinus fürdő nyitja meg kapuit, az iskolai szünet kezdetére, június 15-re pedig minden strand kinyit.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tájékoztatása szerint május 26-án nyit a Csillaghegyi, május 27-én a Római strand, június 2-től pedig már a Pünkösdfürdői strand is fogad vendégeket.

Czinege Szilvia értékesítési és marketingigazgató közölte: a hétköznapi felnőtt belépők árai a tavalyi strandárakhoz képest a Pünkösdfürdői és a Csillaghegyi strandon változatlanok, a többi strandon maximum 100 forinttal emelkednek. Míg a felnőtt belépők ára 1800–3100 forint, a kedvezményes – gyerek-, diák-, nyugdíjas- – jegyek ára 1500–2600 forint között mozog.

A strandok továbbra is kínálnak kedvezményes, családi belépőket, melyek ára 3400–9600 forint. A Csillaghegyi fürdőben – az új wellnessrészleg megnyitásáig – a belépők ára hétköznap egységesen 1000 forint, hétvégén 1200 forint – tette hozzá.

Hegyi Ákos, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára elmondta: a fürdőkben befejeződtek a felkészülési munkálatok, számos fejlesztés indult országszerte. Tavaly minden fürdő látogatottsága nőtt, jó évet zártak a fürdők – mondta. Magyarországon 550 fürdőegység működik – közöttük 220 fürdőt és strandot tartanak nyilván – ezekben 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei