Indul a fagyiszezon Bécsben

A szép idő beköszöntével hivatalosan is megnyitották a fagylaltszezont Bécsben. Idén különböző virágok, gyerekeknek szánt kreációk és variegatofagyik dominálják az osztrák cukrászdák fagylaltpultjait.

Ausztriában két különleges fagylalthétre készül az akcióban részt vevő 340 fagylaltozó. Az elsőt 2019. május 13–19. között tartják virágokkal a főszerepben. Ebben az időszakban bodzavirággal, rózsaszirmokkal és ibolyával megbolondított régi ízek és új, virágos kreációk várják a fagylaltok szerelmeseit.

A második fagylalthéten – 2019. június 17–23. között – a fagylaltozók törzsvendégei, a gyerekek állnak majd a középpontban. Nekik az édességes polcokról már jól ismert kedvencek – csoki-banán, pillecukor-, egyszarvú- és kekszfagyi – hűsítő változatával kedveskednek a cukrászok.

Általános trend – akárcsak Magyarországon –, hogy egyre népszerűbbek a variegatofagylaltok. Ilyenkor különböző gyümölcsszószokat, illetve csokoládé-, karamell- vagy egyéb szirupokat forgatnak a masszába, így a fagylalt márványos hatást kelt.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei