Íme a Magyar Bor Nagydíj győztesei

Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el a Magyar Borszakírók Körének Magyar Bor Nagydíját.

A Magyar Borszakírók Köre, amely két éve alakult és jelenleg 26 tagja van, második alkalommal teszi közzé azoknak a száraz és félszáraz, fehér- és vörösboroknak a „Super 12” listáját, amelyeket az elmúlt évi kóstolási tapasztalataik alapján a legjobbaknak ítélt, illetve választja ki közülük a Magyar Bor Nagydíj nyerteseit.

Második alkalommal teszik közzé azoknak a száraz és félszáraz, fehér- és vörösboroknak a „Super 12” listáját, amelyeket az elmúlt évi kóstolási tapasztalatok alapján a legjobbaknak ítélt

A verseny keretében a borszakírók először szavazataikkal – több forduló után – rangsorolják az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak. Ezt követően a 12-es listára felkerült borokat a tagokból alakított két bizottság kóstolja, illetve pontozással értékeli két-két alkalommal és sorrendben.
A „Super 12” listára – ezúttal 11 borvidéket képviselve – 12–12 fehér- és vörösbor került fel.
A fehérek között Tokajt 3, Egert 2, a nagy-somlói és a badacsonyi borvidéket 2–2, a balaton-felvidéki, a móri és a neszmélyi borvidéket 1–1 bor képviselte.
A vörösborok esetében a villányi borvidék 5, Eger 3, Szekszárd 2, a dél-balatoni borvidék és a határon túliak 1–1 képviselője került a listára.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei