A lényeg az összhatás – ilyen a legújabb fürdőszobadivat

Az idei év igazán sokszínűnek tekinthető a fürdőszobatrendeket illetően, hiszen a teljes letisztultságtól kezdve a minimalista stíluson át a színes fürdőszobáig változatos termékpalettáról válogathatunk. Ráadásul az eltérő stílusú csempékhez különböző anyagú és formájú szanitereket is társíthatunk, hogy aztán a csodálatos összhatást dizájncsaptelepekkel és modern bútorokkal fejeljük meg.

 Válasszunk szanitert okosan!

Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a tökéletes fürdőszoba kulcsa a burkolóanyagok és a szaniterek harmóniájában rejlik. Jó hír azonban a felújítás előtt állók számára, hogy mindkét termékkör fénykorát éli, a dizájnerek minden évben újabb és újabb látványos és praktikus megoldásokkal rukkolnak elő hol a vásárlók meghökkentése, hol pedig épp megnyugtatása érdekében. Merthogy a két ellenpólus, ami között a termékportfóliók mozognak a figyelemfelkeltőtől a lágyabb, spahangulatú darabokig terjednek, köztük azonban széles, minden igényt kielégítő kínálat található meg.

„Abszolút a virágkorukat élik a magasfényű fehér szaniterek, melyek közül is a szögletes változatok azok, amik tapasztalataink szerint különösen felkeltik a vásárlók érdeklődését” – mondják az építőanyag-kereskedelmi hálózat szakértői, akik szerint ugyanakkor továbbra jelentős igény mutatkozik az ovális mosdótálak iránt. Az elmúlt években megfigyelhető volt a pultba süllyeszthető tálak szerepének növekedése, amely főként a természetes hatású burkolóanyagokkal kiegészülve tudja a megfelelő hatást kelteni.

„Mindig arra törekszünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra: a vásárlók úgy válasszák ki az egyes csoportokat, hogy a látvány mellett a funkcionalitás és a tartós, hosszú élettartam is szempont legyen” – magyarázzák, majd hozzáteszik: éppen ezért a mosdók esetében továbbra is kifejezetten a porcelándarabokat ajánlják, melyek hosszabb ideig őrzik meg kifogástalan állapotukat a szintetikus társaikhoz képest. Mindezeken túl azonban a márványból készül darabok is igen meghatározó mértékben vannak jelen, melyek a szakértők szerint egy minimál stílusú fürdőszobában kiváló választás lehetne.

Az örök kérdés: zuhanytálca vagy kád?

Az elmúlt évek trendjeit figyelembe véve a legszembeötlőbb változások a zuhanytálcák körében mentek végbe, miután a termékek iránti kereslet drasztikusan visszaesett. „Elképesztő népszerűségnek örvendenek a vásárlók részéről azok a megoldások, amelyekhez nincs szükség zuhanytálcára, így a fürdőszoba burkolatának harmóniája és tökéletessége nem tud megtörni” – mondják a szakértők, majd hozzáteszik, ebben az esetben a kivitelezők úgy alakítják ki a zuhanyrészt, hogy az a szükséges lejtés mellett síkban legyen a teljes fürdőszobával. Ez a kényelmes megoldás ráadásul növeli a helyiség nagyságának érzetét is, a köré építhető üvegajtók pedig akár harmonikaszerűen is becsukhatók, így aztán az optikai csalás még tovább fokozható.

A nagyobb fürdőszobák esetében az idei évben is megfigyelhető, hogy egyre inkább nő az igény a térben szabadon álló kádak iránt, melyek abszolút látványos elemei lehetnek a helyiségnek, s kiváló fókuszpontként is szolgálhatnak. Fontosnak tartják azonban a szakértők hangsúlyozni, hogy egy-egy látványosabb darab esetén törekedjünk arra, hogy olyan burkolóanyagokat válasszunk, melyek visszafogottságukkal ki tudják emelni a különleges kád formáját, egyedülálló lábazatát.

Annak ellenére, hogy ezek a designdarabok hatalmas rajongótáborral rendelkeznek a fürdőszoba-felújítás előtt állók körében, praktikum szempontjából a szakértők a paravánnal kombinált kádak telepítését javasolják. „Két funkciót tudunk ezáltal hozzájuk társítani, hiszen fürdésre és a zuhanyzásra egyaránt tökéletesen alkalmassá válnak egyetlen egyszerű kiegészítő segítségével” – teszik hozzá. Úgy vélik, érdemes kiváló minőségű, innovatív anyagból készült darabokat választani, melyek alján található megerősítés szavatolni tudja a szaniter hosszan tartó tökéletes megjelenését.

Az ördög a részletekben rejlik

A szakértők tapasztalatai szerint a kiegészítők, így például a csaptelepek vagy éppen a zuhanyrózsák eladása terén is megfigyelhető, hogy a vásárlók elsődleges prioritásként a látványra tekintenek, így a designdarabok azok, melyek magasabb árképzésük ellenére is a figyelem középpontjába kerülnek.

Az újHÁZ Centrumnál úgy vélik: a csaptelepek vásárlása során némi szemléletváltásra lenne szükség, és fontosnak tartanák, hogy a vásárlók környezettudatos gondolkozása is megjelenjen a vásárlási döntésük meghozatalakor. „Az echodarabok között is számos dizájncsaptelep található meg, így a látvány és a fenntarthatóság tökéletesen meg tudna férni egymás mellett” – mutatnak rá, majd hozzáteszik: mindez a most divatba jövő természetes és kőhatású csempékkel és nagyméretű beton járólapokkal kiegészülve rendkívül látványos eredményt tud produkálni.

„Egyértelműen nő a kereslet a legnagyobb gyártók kombinált berendezéseire és élményzuhanyaira csakúgy, mint a színes csaptelepekre, amik igazán látványos elemei lehetnek a fürdőszobáknak” – mondják, majd hozzáteszik, nemcsak szaniterekből szélesedett a választék, de ultramodern, formatervezett fürdőszobabútorok is megjelentek a kínálatban. Így lehetőség nyílik arra, hogy akár valóban egy helyen összeállíthassuk álmaink fürdőszobáját: a csaptelepektől a burkolatokon át a fürdőszobabútorig.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei