Így üsse el az időt! Ingyenes számítógépes minijátékok

A számítógép-használók és laptoptulajdonosok számára nagyon leegyszerűsítve kétféle játéktípus létezik. Az egyik a nagy teljesítményű hardvert, gamer komputert igénylő szoftver, a másik pedig a minijáték, amely minden számítógépen futtatható. Az irodában munkaidőben ritkán játszanak az alkalmazottak Wolfensteint vagy WarCraftot, a sokkal kisebb, gyakran addiktív jellegű játékok a divatosak. A legnépszerűbb minijátékokról a laptophardware.hu közölt összeállítást.

Az irodai játékszabályok

Az irodai játékok legismertebbike a pasziánsz. Minden Windows operációs rendszerrel telepített gépben megvolt, ezért bármelyik irodában találkozhattunk vele, mindenki számára ismerős kép a megnyitott kártyapakli a kijelzőn.

laptopon vagy az asztali számítógépek kijelzőjén futtatott játékok hátránya, hogy már messziről ki lehet szúrni, hogy mivel foglalkozik az alkalmazott, ezért voltak olyan szoftverkészítők, akik éppen erre kerestek megoldást. A feltelepített alkalmazás a játék képernyője mellett a webkamera képét is kirakta, így „a hátunkon is lett szemünk” a játék közben. Az irodai játék alapszabálya, hogy mindig legyen megnyitva az a szoftver is, amivel dolgozunk, hogy szükség esetén az Alt + Tab billentyűzet kombinációval még időben átválthassunk rá, ha meglátjuk közeledni a főnököt.

Miért épp a minijátékok?

Az irodai alkalmazottak számára azért a minijátékok a tökéletesek, mert nincs szükség komoly hardverteljesítményre a futtatásukhoz. Egy nagyobb gépigényű szoftver esetén gyakoribbak a lagok is, előfordulhat, hogy a billentyűparancs ellenére is a kijelzőn marad a játék grafikája, és kész a baj.

Az online minijátékok másik előnye, hogy a böngésző inkognitómódjából indítva őket ha befejeztük például a „pingvindobálást”, az ablak bezárásával eltűntek a nyomaink is. Persze egy jobb vállalati rendszer esetén a szerveren bárki megnézhette, hogy milyen weboldalakat böngésztünk, de ez azért ritkaságszámba ment.

Még mindig menő játékok

Az irodai minijátékok között még mindig menő a pasziánsz, illetve a kártyajátékok. A Windows 10-es operációs rendszer már egy sokkal fejlettebb applikációs boltot kapott, ahol az ingyenes verzió mellett rengeteg fizetős szolgáltatás is elérhető. Ezek hátránya, hogy telepíteni kell az alkalmazást.

Lassan tizenöt éve az egyik legnépszerűbb játék a Yetisports. Sajnos a weboldalon már nem mindegyik alkalmazás indul tökéletesen, a népszerűbbek azonban még mindig kellemes szórakozást nyújtanak. A Yetisportsban 10 játék közül választhatunk, a lényegük, hogy egy jeti hajigálja, üti, lökdösi vagy éppen lövöldözi a pingvineket.

A tíz minijáték:

  • Pingu Throw! – baseballütővel kell minél messzebbre repíteni a szerencsétlen pingvint.
  • Orca Slap! – az ugráló pingvineket egy hógolyóval kell a céltáblába hajigálni.
  • Seal Bounce! – klasszikus pingvinhajigáló. A lényeg, hogy a lehető legmagasabbra dobjuk fel a kis pingvint.
  • Albatros Overload! – egy libikóka segítségével egy albatrosz karmai közé kell hajítani a pingvint, ezután a madár szárnycsapásait irányíthatjuk. Cél, hogy a lehető legmesszebbre jussunk.
  • Flamingo drive – egy golfjáték, ahol a labda szerepét a pingvinek töltik be, az ütő pedig egy flamingó.
  • Big Wave! – szörfölő jetinkkel a hullámok fölé ugratva kell leütni a pingvineket.
  • Snowboard Freeride! – snowboardozó jetinket irányíthatjuk.
  • Jungle Swing! – az őserdő fáinak ágain kell ugrándozni, egyre magasabbra jutva.
  • Final Spit! – céllövölde.
  • Icicle Climb! – jetink egy gumiágyon ugrándozva jégcsapokat dobál a jégfalba. A cél az, hogy a kis pingvin minél magasabbra jusson a jégcsapokon felkapaszkodva.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei