Így lehet a leggyorsabban eladni egy autót

Magyarországon átlagosan egy hónapon belül lehet eladni egy használt autót. A legtöbben az interneten hirdetnek és keresnek, de közhiedelemmel ellentétben nem csak az ár határozza meg azt, hogy milyen gyorsan történik meg az adásvétel.

Autócserénél az eladóknak mindig fejtörést okoz, hogy mennyiért és mennyi idő alatt tudják eladni a régi járművüket. A hirdetés feladásától a kézfogásig számított idő nagyon sok mindentől függ, de a szakemberek szerint egy kis odafigyeléssel radikálisan le lehet csökkenteni az eladási időt, és nem csak az ár csökkentésével.

„Az interneten átlagosan egy hónapon belül el lehet adni a használt autót, ha keresett a típus, jók a fotók és őszinte a leírás. Nem feltétlenül az ár határozza meg az eladási időt, hanem inkább a részletes fotóbemutatás, a világos, átlátható hirdetés, amiből látszik, hogy egy gondos és egy korrekt eladóval állunk szemben” – mondta Kajári Zoltán, az autotveszek.hu tulajdonos-ügyvezetője. Íme a szakember tanácsai a gyors adásvételhez.

3 tipp a gyors adásvételhez

  1. Az autó értékesítése már a hirdetés feladása előtt megkezdődik a fotózással. Fontos, hogy az eladni kívánt autó legyen igényes és tiszta, amikor a képek készülnek. Ha van rá lehetőség, olyan helyen fotózzunk, ahol nincs figyelemelterelő tényező, viszont a környezet kiemeli az autó előnyeit. Ehhez jó választás lehet egy tisztás például.
  2. Legyünk őszinték és alaposak a leírás elkészítésénél. Nagyon fontos, hogy az eladó korrekt módon, röviden írja le az autó előéletét és szerviztörténetét (pl. mikor volt utoljára olajcsere, vezérlés, fékek stb.). Az autotveszek.hu-nál már értékelni is lehet az eladókat, ezzel segítve a leendő autóvásárlókat. A leírás mellett a fotók is segítenek az autó részletes bemutatásában, ezért érdemes a létező legtöbb szögből képeket készíteni és feltölteni őket.
  3. Az eladónak rugalmasnak kell lennie, mert az emberek manapság szeretnek azonnali döntéseket hozni, ha valami megtetszik nekik. Mivel egyre kevesebben telefonálnak és egyre többen írnak üzenetet az eladóknak, ezért gyakran ellenőrizzük az e-mail fiókunkat. Ennél is jobb, ha olyan weboldalt választunk, ahol a CarChat nevű szolgáltatás segítségével szöveges üzenettel tudnak egymással kommunikálni valós időben a felek.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei