Így hozza csúcsformába dekoltázsát!

Tippek, tanácsok, teendők

Fotó: Shutterstock
Minden korban szép látvány egy dekoltázs Fotó: Shutterstock

Vélhetően nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a férfiak szeme – koruktól függetlenül – szívesen kalandozik egy-egy izgató dekoltázsra. Éppen ezért a hölgyeknek oda kell figyelniük arra, miként néz ki a nyakuk és a dekoltázsuk. Ugyanis ezen a területen viszonylag kevés faggyúmirigy és zsírszövet található, így a megfelelő ápolás mindenképpen szükséges ahhoz, hogy fiatalos és feszes maradjon.

A vékony bőrű, hízásra nem hajlamos nőknél hamarabb tartásukat veszíthetik a keblek, mint erős bőrrel és kötőszövetekkel rendelkező társaiknak, különösen, ha ez utóbbiakat nem áldotta meg a természet túlságosan nagy kebelmérettel. A feszesség elvesztésében ugyanis a mell mérete, súlya is szerepet játszik. De mit tehetnek a hölgyek azért, hogy sokáig megőrizze szépségét a dekoltázsuk?

 

Mi az, ami árt?

A mell kötőszöveteit igénybe veszi az állandó hízás és fogyás, vagyis az úgynevezett jojóeffektus, de az öregedési folyamatok, a változókor is rányomja bélyegét erre a testtájra. Különösen ártalmas bőrünk és kötőszöveteink számára a dohányzás, a füstös környezetben való tartózkodás, valamint a túlzásba vitt napozás is. Ha a kebel bőre és kötőszövetei egyszer megnyúlnak, már csak a plasztikai sebész segíthet.

Fotó: Shutterstock
A bőrünk öregedését is le tudjuk lassítani a megfelelő kozmetikumok segítségével Fotó: Shutterstock

 

Válasszon tökéletes melltartót!

A téma szakértői úgy vélik, a helyes melltartó kiválasztása nem elsősorban divatcikk, hanem a szép dekoltázs letéteményese. De hogyan találhatjuk meg az ideális melltartót? Először is ellenőrizzük a méretünket: ezt jó esetben amúgy is évente el kellene végezni, hiszen mellünk mérete módosulhat.

A vásárláskor ne elégedjünk meg a megfelelő méret megtalálásával, minden esetben próbáljuk fel a kiválasztott darabot, ugyanis egyes cégek gyártmányai között komoly méretdifferenciák lehetnek. Arra is figyelni kell, hogy minden mellformának másféle felel meg. Az ideális darab viselete szinte észrevétlen, sehol nem szorít, nem akadályoz a mozgásban, és ne hagyjon szorításnyomot a bőrön, a merevítő pontosan a keblek vonala alatt legyen. Sportoláskor ne a megszokott, csipkés-merevítős darabot válasszák a hölgyek, hanem speciális sportmelltartót.

Fotó: Shutterstock
Mindig a kényelmes melltartót válasszuk Fotó: Shutterstock

Akár ez is tetszhet A szerző további művei