Így főz Ferenc pápa

 A pápa konyhaművészetének szentelt szakácskönyv jelenik meg jövőre Ferenc séf címmel.

A katolikus egyház argentin születésű vezetője szenvedélyes szakács volt Buenos Aires-i évei alatt. Piemonti származású olasz családjának hatására pápává választása előtt szívesen főzött magára és egyházi vezetőkre. A konyhaművészetéről szóló könyvet Roberto Alberghetti, az egyházfő életrajzírója jegyzi.
A gasztronómiai biográfiaként jellemzett kötet 2018 tavaszán jelenik meg. A milánói Mondador, Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő érdekeltsége adja ki.
A könyv nem receptgyűjtemény, sokkal inkább Ferenc pápának az étkezéshez fűződő viszonyát tárja fel. A kötetben az egyházfőt főzés közben ábrázoló felvételek is lesznek.
Ferenc pápa már ifjú korában is kedvelte az egészséges fogásokat. A könyvből kiderül az is, hogy nagyszüleinek étterme volt a piemonti Asti közelében, mielőtt 1929-ben kivándoroltak Argentínába. A pápa kedvenc ételei között van egy piemonti specialitás, a Bagna Cauda, egy szardellával összefőzött fokhagymás mártogatós, amelyben zöldségeket fürösztenek. Szívesen készít töltött tintahalat, fehér rizst hagymával és parmezánnal, valamint csirkét.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei