Így fest egy vödörnyi csipogó bébigepárd

Tudjuk: hétfő, Szíria, Trump, az oroszok, az itthoni turbulenciákat meg inkább hagyjuk is. De mégsem teljesen rossz minden, ahogyan azt egy videóval minden kétséget kizárólag bizonyítani is fogjuk!

A Smithsonian Conservation Biology Institute-ban ugyanis gepárdbébiboom van, és a kedves szakemberek ennek a termését nem is félnek megmutatni. A hír két szempontból is értékes, először is ezek a szilfid nagymacskák a sebezhető kategóriába vannak sorolva, ami annyit tesz, hogy kiemelt fontosságot kap szaporításuk, genetikai állományuk sokszínűségének megőrzése. Másodsoron meg lélekmelengető a megjelenésük, ami remélhetőleg tovább segíti a megmentésükre tette erőfeszítéseket (no, nem mintha a kevésbé szép jószágokat ne kellene megmenteni).

Győzött az igazság!

Csak halkan jegyezzük meg, hogy a gizmodo cikke a korrekt újságírás mintapéldánya is, hiszen az eredeti változatban a balga szerző úgy címezte fel az anyagot, hogy a csöpp szőrmókok üvölteni, azaz bőgni próbálnának, mintha oroszlánok lennének. Pedig a gepárdok nem is tudnak olyat, inkább csipognak, mint a madarak, de azért dorombolni nagyon is tudnak. Részben nyilván utóbbi létfontosságú tulajdonságuk miatt kedvelt háziállatok is bizonyos körökben, no meg azért jámbor természetük is biztos nyom valamennyit a latba.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei