Időseknek indít képzést a Bécsi Egyetem

Az 55 év feletti korosztály számára dolgozott ki képzési programot a Bécsi Egyetem. A Studium Generale néven induló szak 12 modulból áll és nem muszáj az egészet elvégezni.

2019 márciusától már nem csak a 20 éveseké lesznek a Bécsi Egyetem előadótermei: az élethosszig tartó tanulás jegyében ugyanis külön a nyugdíjas korosztály számára is összeállított egy szakot az intézmény. A Studium Generale 12 diszciplínát foglal magában, oktatnak például szociológiát, kommunikációt, molekuláris biológiát, jogot és filozófiát. A képzés célja, hogy a nyugdíjba vonulók végre azt tanulhassák, ami mindig is érdekelte őket, de sosem volt idejük rá.

Éppen ezért nem kötelező az egész képzést elvégezni, aki akarja, az 420 euróért befizetheti magát egyetlen modulra is. Ehhez még érettségi sem szükséges. De el lehet végezni a 12 modult egyben, 4–6 szemeszter alatt is, ebben az esetben 4800 euró a tandíj. Aki egyetemi diplomára vágyik, annak további három szemesztert kell teljesítenie, és a megszokott módon diplomadolgozatot kell írnia, illetve megvédenie azt. Ez további 1200 eurós kiadást jelent.

Az új képzésre 2018 decemberéig lehet jelentkezni, ezt követően mindig márciusban és októberben indítják a szakot.

Részletes információk: https://www.postgraduatecenter.at/weiterbildungsprogramme/bildung-soziales/studium-generale

Akár ez is tetszhet A szerző további művei