Idén Komáromban rendezik meg hazánk legrangosabb pálinkaversenyét

Május 28-án kezdődik a Pálinka-országkóstoló

Idén a komáromi monostori erődben rendezik meg hazánk legnívósabb pálinkaversenyét, a Pálinka-országkóstolót. A többnapos verseny május 28-án kezdődik, ahol 25 pálinkabíra kóstol végig több száz idén készült főzetet. A zsűri célja, hogy megtalálja 2018 legjobb pálinkáját, és felhívja a figyelmet a minőségi pálinkafogyasztásra.

Május utolsó hetén rendezik meg az ország legrangosabb pálinkaversenyét, a Pálinka-országkóstolót, a Pálinka Nemzeti Tanács országos pálinka- és törkölypálinka-versenyét és a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Pálinkakiválóság Programját. Nevezni kizárólag kereskedelmi forgalomba kerülő termékekkel lehet, ezeket a kóstolás előtt a Nébih egy komplex analitikai vizsgálattal is ellenőrzi.

A bírák arany-, ezüst- vagy bronzminősítéseket adnak a legjobb tételeknek, és kategóriánként Champion-díjakat is osztanak. A Magyarország legjobb pálinkája címet viszont csak egyetlen pálinka nyerheti el, amelyet a 2018-as palettából a legjobb minőségűnek ítél meg a zsűri. A győzteseket júliusban az Országház Felsőházi termében hirdetik ki.

Tavaly a Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlőpálinkája lett a verseny legjobbja, a legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést pedig a Brill Pálinkaház nyerte el. 2017-ben egy új díjat is alapított a Pálinka Nemzeti Tanács: a legjobb 10 000 palack feletti tétel díját a Villányi Pálinka Magyarbólyi Pálinkafőzde válogatott vöröstörköly-pálinkája nyerte el először.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei